Kauneus

Hiustrendit 2020: Lob-polkka, pixien pidempi versio ja ysäriltä tuttu shaggy

Kokosimme uuden vuosikymmenen trendikkäimmät hiustyylit. Katso, miltä hiustrendit 2020 näyttävät – viimeistään ennen seuraavaa kampaajakäyntiäsi!

Teksti:
Riikka Väänänen
Kuvat:
Mvphotos, Istock

Kyllä, aina ja aina vain! Jo 1960-luvulta asti polkkatukka on ollut vuodesta tai vuodenajasta riippumatta yksi top 5 hiustrendeistä. Tämän kevään avainsana polkassa on rentous.

Kokosimme uuden vuosikymmenen trendikkäimmät hiustyylit. Katso, miltä hiustrendit 2020 näyttävät – viimeistään ennen seuraavaa kampaajakäyntiäsi!

Polkkatukka on jokaisen unelmoima pese ja pidä -kampaus. Nopea kuivata, helppo muotoilla. Ja mikä parasta, se sopii erityisen hyvin hennoille ja normaaleille hiuksille. Paksuihin hiuksiin leikattu polkka – varsinkin klassinen sellainen – saattaa näyttää suuren massansa vuoksi kypärältä. Jos haluat paksuihin hiuksiisi polkan, pyydä kampaajaa keventämään sitä. Luultavasti hän ehdottaa sitä itsekin.

Hiustrendit 2020: Jennifer Lopez polkkatukassa.
Näyttelijä-laulaja Jennifer Lopez, 50, on vauhdikas hiusmallin vaihtaja. Juuri kun ehdimme toipua ihastuksesta hänen klassiseen polkkaansa, on JLo jo ehtinyt muuttaa mallin kerrostettuun lobiin.

Klassinen polkkatukka yltää noin puoliväliin kaulaa, pitkä polkka eli ”lob” suunnilleen hartioille. Polkkatukka on muun upeutensa lisäksi myös kaunis välivaihe pitkän ja lyhyen tukan välillä. Se näyttää aina siistiltä kasvatustuskista huolimatta eikä kieli kasvatusprojektistasi. Jos aiot leikata pitkät hiuksesi lyhyiksi, etene polkkamitta kerrallaan aloittaen lobista edeten leukalinjaa kohti. Näin vältät hetken hurman jälkeisen hiuskrapulan.

Lue myös: Sopivasti ihana -blogi: Polkkatukka, otsatukka vai vain latvojen tasaus?

Polkkatukan ei tarvitse olla tylsä. Toisin kuin pitkään tukkaan, siihen on helppo kieputtaa laineita muotoiluraudoilla, ja kiharat myös pysyvät paremmin kuin pitkissä hiuksissa. Laineet ovat aina muodissa, nyt myös hiukan villimmät kiharat. Otsatukka taas muuttaa polkan ilmeen välittömästi. Kokeile vaikka trendiotsista eli superlyhyttä mikro-otsatukkaa. Kerrostus tekee polkkatukasta huolettoman ja rennon näköisen. Ja rento onkin koko hiuskevään tärkein sana. Jos haluat tuunata polkan ilmettä vain värillä, nyt on muodikasta ottaa kuparinvärisiä raitoja, etenkin jos tukkasi on ruskea.

Hiustrendit 2020: Mandy Moore säteilevänä polkkatukassa.
Laulaja-näyttelijä Mandy Moore on ottanut hiustrendit 2020 haltuun.

Hiustrendit 2020: Otsiksen monet ilmeet

Otsatukkia on lähes yhtä paljon kuin erilaisia hiusmallejakin: on suoraa, lyhyttä, pitkää, paksua, kiharaa, kerrostettua, sivuunkammattua, kasvojen muotoja mukailevaa ja aina yhtä sensuelleja Brigitte Bardot -tyylisiä otsaverhoja. Kaikki mallit ovat nyt muodissa, mutta ehdottomasti halutuimmat tyylit ovat lyhyttäkin lyhyempi mikro-otsis ja sen vastakohta eli otsaverhot, jotka voi halutessaan kammata muiden hiusten joukkoon.

Googlaa kuvia erilaisista inspiroivista otsahiuksista ennen kampaajalle menoa. Näytä kuvat kampaajallesi – hän osaa arvioida, mikä toimii sinun hiuksissasi parhaiten. Otsatukan pukevimpaan malliin vaikuttavat kasvojen muodon lisäksi hiuslaatu ja mahdolliset pyörteet, ne kun vääntävät hiukset juuri sinne, minne haluavat. Mitä kasvojen muotoon tulee, tässä muutama vinkki: Pyöreille kasvoille sopii sivuun kammattu otsatukka. Lyhyt, rikottu otsatukka pukee kapealeukaista eli sydämenmallisia kasvoja. Pitkänmallisille kasvoille sopii pitkä, kerrostettu otsatukka. Otsaverhot sopivat kaikille kasvojen muodoille.

Hiustrendit 2020: Dakota Johnson vihreässä mekossa ja otsatukassa.
Otsatukka on juuri nyt muodikkaampi kuin koskaan. Se on helpoin keino muuttaa pitkän tai polkkatukan ilmettä. Trenditietoinen valitsee mikro-otsiksen tai otsaverhot. Näyttelijä-malli Dakota Johnson näyttää upealta otsaverhossaan.

Otsatukka vaatii vaivaa, sillä se ei ole pese ja pidä -hiusmalli. Talvella pipo litistää otsiksen, kesällä se kostuu hiestä ja rasvoittuu. Voit pestä otsatukan vaikka aamuin illoin, vaikka et muuta tukkaa pesisikään. Loistava pika-apu ja otsatukan ryhdistäjä ja raikastaja on kuivasampoo. Puhallinkihartimella täsmäkuivaat ja muotoilet otsatukan helposti ja nopeasti.

 Näyttelijä Michelle Williams on yhdistänyt otsatukan polkkatukkaan.
Näyttelijä Michelle Williams on yhdistänyt otsatukan polkkatukkaan.

Hiustrendit 2020: Lyhyestä kampaus kaunis

Pixie ei tarkoita aina pätkittyä ja millin mittaista mallia. Suosittu versio lyhyestä hiusmallista on poikatukka, jonka otsis on pitkä ja rikottu, sekä hiusmalli, joka on jotain polkkatukan ja poikatukan väliltä. Sitä voisi ehkä kutsua mikropolkaksi.

Näyttelijä Charlize Theron, 44, näyttää upealta lyhyttäkin lyhemmässä pixie-tukassaan.
Näyttelijä Charlize Theron, 44, näyttää upealta lyhyttäkin lyhemmässä pixie-tukassaan. Hänellä on myös nyt erittäin trendikäs näkyvä tyvikasvu.

Charlize Theronin lisäksi upeita pixie-lookeja on lähivuosina näkynyt muun muassa Ginnifer Goodwinilla, Emma Watsonilla ja Sarah Paulsonilla.

Rikottu lyhyt malli saa ohuenkin tukan näyttämään vähän paksummalta. Etenkin, kun uhraa hiukan aikaa muotoiluun. Kun tukka on pidempi päältä, siihen saa taiteiltua vaikka minkälaisia kampauksia taakse kammatusta vesikampauksesta villeihin kiharoihin. Maggie Gyllenhaalin look on oiva esimerkki poikatukan pidemmästä versiosta. Parhaimmillaan tyyli on taakse kammattuna. Pixieen sopii loistavasti myös mikro-otsatukka tai sivuun kammattu otsatukka. Katso vaikka Charlize Theronia! Äläkä hyllytä hiuskorujasi lyhyen hiusmallisi vuoksi. Siinä ne vasta esiin tulevatkin.

Näyttelijä Maggie Gyllenhaal on pukeutunut vihreään mekkoon ja hänellä on hiuksissaan poikatukan pidempi versio.
Näyttelijä Maggie Gyllenhaal on oiva esimerkki poikatukan pidemmästä versiosta.

Lyhyeen malliin sopivat loistavasti vahvat hiusvärit: platinanvaalea, mustaakin mustempi, heleä pastelli ja räiskyvä punainen. Lyhyen tukan etu on se, että värin saa nopeasti kasvatettua pois, joten kokeilla voi rohkeasti. Etenkin platinanvaalealla pohjalla on hauska kikkailla. Siinä näkyvät kaikki hempeistä pastelleista lähtien. Voit muuttaa sävyä vaikka parin viikon välein sävyttävien naamioiden ja suoravärien avulla.

Näyttelijä Sarah Paulson on upea pixie-lookissaan.
Poikatukka eli pixie eri versioissaan on kova sana tänäkin vuonna. Nyt pitää enää kerätä rohkeus ja valita malli sekä mitta! Ota mallia esimerkiksi näyttelijä Sarah Paulsonilta.

Hiustrendit 2020: Pehko tekee paluun

Tyylin englanninkielisen nimen suora käännös olisi suunnilleen pörrö tai pehko – kieltämättä shag kuulostaa kivemmalta. Kampaajat käyttävät siitä myös termiä ”shaggy”. Nimestä huolimatta shag-kampauksessa ei ole muuta kuin hyvää. Se on polkkaakin enemmän pese ja pidä -kampaus. Ja se sopii kaikille, sillä tässä tyylissä ei ole muita rajoitteita kuin että sen ei kuulu olla sliipattu.

Viime vuoden hitti curly girl -metodi on kuin tehty shag-tyyliin, johon kuuluvat laineet ja epämääräiset kiharat. Pehkossa kuuluu olla runsaasti kerroksia sekä tuuhea ja pitkä otsatukka. Tukan pituudella sen sijaan ei ole niin väliä.

Meg Ryan shag-tyylissä.
Muistatko 1980-luvulta ”shag-tyylin”? Nyt shag tekee paluun aiempaa versiota aavistuksen hienostuneempana mutta edelleen kutkuttavan villinä kampauksena. Mallia näyttää Meg Ryan.

Liv Tylerin lisäksi muita shagia suosivia julkkiksia ovat Taylor Swift, Alexa Chung, Natasha Lyonne ja Meg Ryan. Jos tyyli tuntuu liian rajulta, saatat ilahtua siitä, että myös Jennifer Anistonin 1990-luvun tavaramerkki ”Rachel-tukka” tekee paluuta. Sitä voisi kutsua pehkon sliipatuksi versioksi.

Unohda silottavat muotoilutuotteet, lapioharjat ja suoristusraudat, tähän tyyliin sopivat pöyheys ja ilmavuus. Pese hiukset rakennetta antavalla tai tuuheuttavalla sampoolla ja hoida kiharoita korostavalla hoitoaineella. Suihkuta märkään tukkaan suolasuihketta ja kuivaa hiukset pää alaspäin. Viimeistele kampaus rakennesuihkeella, joka tuuheuttaa tukkaa entisestään ja antaa kiharoille sopivaa sähäkkyyttä. Nappaa laukkuusi kuivasampoo ja pöyhi sen avulla tukkaa päivän mittaan.

Huistrendit 2020: Shag-kampaus näyttelijä Natasha Lyonnen tyyliin.
Shag-kampaus näyttelijä Natasha Lyonnen tyyliin.

Lue myös:

Otsatukka vai ei? Tästä tiedät, sopiiko otsatukka sinulle – katso hiusstylistin vinkit

Miksi yhdelle kasvaa pitkä tukka ja toisen hiusten kasvu tyssää olkapäille? Hiustutkija kertoo, mikä vaikuttaa siihen, kuinka pitkäksi hiukset kasvavat

Minkä muotoisille kasvoille lyhyet hiukset sopivat parhaiten? Kysyimme asiantuntijalta

X