Muoti

Helenan, 77, uskomaton muodonmuutos – olemus ryhdistyi rilleillä täysin ja tytär luuli Baba Lybeckiksi

Klassinen tyyli on ajatonta ja kestävää. Helena Kallio sai muuttumispäivässä vinkkejä, miten perusvaatteita kannattaa yhdistellä.

Teksti:
Eeva Tala
Tyyli:
Anneli Leppänen
Kuvat:
Tommi Tuomi

Helena Kallio tuli Vivan muuttumispäivään Helsingistä.

Klassinen tyyli on ajatonta ja kestävää. Helena Kallio sai muuttumispäivässä vinkkejä, miten perusvaatteita kannattaa yhdistellä.

”Vaatekaappini on täynnä vaatteita! Mitään en tarvitsisi, mutta tykkään vaatteista”, kertoo helsinkiläinen Helena Kallio, 77, muuttumispäivän alkaessa.

Asahi-liikuntaa harrastava ja koiran ulkoilutusta vapaaehtoistyönä tekevä Helena pukeutuu arkisin farkkuihin tai suoriin housuihin sekä puseroon ja neuleeseen. Lämpiminä vuodenaikoina hän käyttää myös mekkoja.

”Tykkään ajattomasta, sporttisesta tyylistä. Väriäkin saa olla”, Helena sanoo ja lisää:

”Kyllä kaapissani on myös bling bling -vaatteita, nehän ovat nyt muodissakin.”

Maskuliinisten ja feminiinisten elementtien yhdistäminen tekee tyylistä rennon. Värikästä housupukua voi käyttää niin talvella kuin kesälläkin, ja osia voi käyttää myös erikseen. Satiinipaidassa on kaunis kietaisupääntie. Paita 149 €, Mos Mosh. Bleiseri 169 € ja housut 159 €, PBO. Kehykset 200 €, Eco. Loaferit 130 €, Unisa. Korvakorut 161 €, Karo Koru.
Maskuliinisten ja feminiinisten elementtien yhdistäminen tekee tyylistä rennon. Värikästä housupukua voi käyttää niin talvella kuin kesälläkin, ja osia voi käyttää myös erikseen. Satiinipaidassa on kaunis kietaisupääntie. Paita 149 €, Mos Mosh. Bleiseri 169 € ja housut 159 €, PBO. Kehykset 200 €, Eco. Loaferit 130 €, Unisa. Korvakorut 161 €, Karo Koru. © Tommi Tuomi

Valkoinen paitapusero ryhdistää olemuksen

Stylistin mukaan klassinen tyyli on ajatonta, kestävää ja eleganttia. Klassiset vaatteet ovat mukavia päällä ja niitä voi yhdistellä keskenään. Värit ovat neutraaleja.

Vahvat värit antavat kevätväsymykselle kyytiä. Sähäkän sinisen kašmirneuleen pinta on harjattu pehmeän pörröiseksi. Kehyksien valinnassa rohkeus on valttia! Neule 400 €, Ril’s. Housut 140 €, Gerry Weber. Silkkipaita 150 €, Essential. Loaferit 130 €, Unisa. Laukku 335 €, Marimekko (tuote tulee myyntiin viikolla 14). Kehykset 330 €, Alexander McQueen. Korvakorut 29 €, Tyypit.
Vahvat värit antavat kevätväsymykselle kyytiä. Sähäkän sinisen kašmirneuleen pinta on harjattu pehmeän pörröiseksi. Kehyksien valinnassa rohkeus on valttia! Neule 400 €, Ril’s. Housut 140 €, Gerry Weber. Silkkipaita 150 €, Essential. Loaferit 130 €, Unisa. Laukku 335 €, Marimekko (tuote tulee myyntiin viikolla 14). Kehykset 330 €, Alexander McQueen. Korvakorut 29 €, Tyypit. © Tommi Tuomi

Hyviä klassikoita ovat esimerkiksi suorat housut ja siistit farkut, samoin ryhdikkäät bleiserit, joita voi käyttää myös mekkojen kanssa.

Valkoinen tai pastellinvärinen puuvillainen kauluspaita on tunnettu klassikkovaate. Se ryhdistää olemuksen ja luo siistin vaikutelman.

Näyttävä taftitunika sopii sekä juhlaan että arkeen. Kiiltävä kangas antaa kasvoille hehkua. Alaspäin kapenevat farkut keventävät siluettia. Upea kaulakoru suuntaa katseet kasvoihin. Tunika 369 €, Karvinen. Farkut 90 €, Levi’s. Kaulakoru 70 € kappale (kuvassa 7 kpl), Annkai. Bootsit 190 €, Marc O’Polo. Kehykset 265 €, Victoria Beckham.
Näyttävä taftitunika sopii sekä juhlaan että arkeen. Kiiltävä kangas antaa kasvoille hehkua. Alaspäin kapenevat farkut keventävät siluettia. Upea kaulakoru suuntaa katseet kasvoihin. Tunika 369 €, Karvinen. Farkut 90 €, Levi’s. Kaulakoru 70 € kappale (kuvassa 7 kpl), Annkai. Bootsit 190 €, Marc O’Polo. Kehykset 265 €, Victoria Beckham. © Tommi Tuomi

Klassikkotyyli ei ole tylsää

Muuttujalle valittiin minimalistisen tyylin sijasta värikkäitä asuja, joissa on hyvää energiaa.

Klassikkotyylin ei tarvitse olla vakavaa, vaan pukeutumisella voi irrotella. Näyttävien korujen, silmälasikehysten, laukkujen ja kenkien avulla yksinkertaiseen asuun saa lisää ytyä.

Bleiseri ja paitapusero näyttävät ryhdikkäiltä. Pastellinvärinen pusero pehmentää tummaa housupukua. Huivi pitää paidan kauluksen pidempään siistinä. Bleiseri 200 € ja housut 140 €, Gerry Weber. Pusero 160 €, Modström. Kengät 140 €, Unisa. Silkkihuivi 145 €, Marimekko. Korvakorut 161 €, Karo Koru. Kehykset 265 €, Victoria Beckham.
Bleiseri ja paitapusero näyttävät ryhdikkäiltä. Pastellinvärinen pusero pehmentää tummaa housupukua. Huivi pitää paidan kauluksen pidempään siistinä. Bleiseri 200 € ja housut 140 €, Gerry Weber. Pusero 160 €, Modström. Kengät 140 €, Unisa. Silkkihuivi 145 €, Marimekko. Korvakorut 161 €, Karo Koru. Kehykset 265 €, Victoria Beckham. © Tommi Tuomi

Vaatteiden valinnassa on tärkeää huomioida oikea koko ja se, että ne sopivat omaan elämäntyyliin. Helena on 170 cm pitkä ja kokoa 42–44. Jalat ovat pitkät, vyötärö erottuu selvästi, ja sitä voi korostaa vaatteiden leikkauksilla.

Mekkokuosin valinnassa kannattaa luottaa omiin vaistoihin. Jos printti miellyttää ja tunnet olosi siinä mukavaksi, se näyttää silloin päälläsi hyvältä. Sukkahousut ja loaferit sopivat satiinipintaisen viskoosimekon sävyihin. Mekko 269 €, Gustav. Kehykset 265 €, Victoria Beckham. Mokkaloaferit 275 €, Terhi Pölkki. Korvakorut 29 €, Tyypit. Sukkahousut kuvausrekvisiittaa.
Mekkokuosin valinnassa kannattaa luottaa omiin vaistoihin. Jos printti miellyttää ja tunnet olosi siinä mukavaksi, se näyttää silloin päälläsi hyvältä. Sukkahousut ja loaferit sopivat satiinipintaisen viskoosimekon sävyihin. Mekko 269 €, Gustav. Kehykset 265 €, Victoria Beckham. Mokkaloaferit 275 €, Terhi Pölkki. Korvakorut 29 €, Tyypit. Sukkahousut kuvausrekvisiittaa. © Tommi Tuomi

Helenalle sopivat siniseen taittuvat viileät ja pehmeät värit, kuten violetti, vaaleanpunainen, talvionsininen ja vihreä.

Kasvojen lähellä olevat vaa­leat värit antavat kasvoille valoa ja tasoittavat niiden sävyä. Tummansävyiset vaatteet puolestaan muodostavat silue­tille raamit.

Monikäyttövaate ilahdutti

Kuvausasuista Helena piti eniten pitkästä sinisestä mekosta, jonka alle puettiin sini-valkoraitainen pusero.

”Voisin hankkia mekon kesäksi. Sen malli on ajaton ja sporttinen, ja mate­riaalin vuoksi se on mukava päällä. Se kävisi sekä takkina että mekkona.”

Paitamekosta on moneksi. Sitä voi pitää auki tai kiinni, arjessa ja juhlassa. Mekko on sen verran väljä, että sen alle mahtuu ohuita lisäkerroksia. Värikkäät sukkahousut piristävät asua. Mekko 498 €, Annkai. T-paita 70 €, Marimekko. Tennarit 100 €, Adidas. Korvakorut 59 €, Annkai. Sukkahousut kuvausrekvisiittaa.
Paitamekosta on moneksi. Sitä voi pitää auki tai kiinni, arjessa ja juhlassa. Mekko on sen verran väljä, että sen alle mahtuu ohuita lisäkerroksia. Värikkäät sukkahousut piristävät asua. Mekko 498 €, Annkai. T-paita 70 €, Marimekko. Tennarit 100 €, Adidas. Korvakorut 59 €, Annkai. Sukkahousut kuvausrekvisiittaa. © Tommi Tuomi

”Sain inspiraatiota pukeutua nykyistä rohkeammin. Aina ei tarvitse mennä sillä tutulla sabluunalla. Jo se, että vaihtelee kenkiä, laukkuja ja ylä- ja alaosaa, piristää asua kummasti. Oli mielenkiintoista seurata, miten tällainen päästä varpaisiin -muutos tehdään.” 

Juttu julkaistu Vivassa 3/2024

X