Muoti

Maryam Razavin kierrätysvinkit – nämä vaatteet ja asusteet kannattaa ehdottomasti ostaa käytettyinä

Stylisti Maryam Razavi kannustaa kierrättämään ja etsimään second hand -tarjonnasta eritoten laadukkaita asusteita ja vaatteita, jotka kestävät ajan patinaa. Mikä onkaan Maryamin oma paras second hand -löytö?

Teksti:
Katri Koskinen
Kuvat:
Ari Heinonen, Tiia Ahjotuli, Istock

Maryam Razavi ostaa eritoten second hand -laukkuja.

Stylisti Maryam Razavi kannustaa kierrättämään ja etsimään second hand -tarjonnasta eritoten laadukkaita asusteita ja vaatteita, jotka kestävät ajan patinaa. Mikä onkaan Maryamin oma paras second hand -löytö?

Stylisti Maryam Razaville, 36, kierrätysajattelu on lähellä sydäntä. Hän hyödyntää stylistinä esimerkiksi eri artistien musiikkivideoissa ja esiintymisvaatteissa second hand -löytöjä. Itselleen hän ostaa lähes kaikki laukut kierrätettyinä.

– Kaikki laukut, mitä käytän, ovat second hand -löytöjä, Maryam kertoo.

Mutta mikä on Maryamin paras second hand -hankinta ikinä?

– Diorin clutch-laukku, johon on sinisellä kirjailtu Dior, Dior, Dior. Ostin sen kaksi vuotta sitten, ja se maksoi muistaakseeni 200–300 euroa. Mikä on myös ihan hyvä hinta aidosta merkkilaukusta!

Maryam Razavin mukaan isot farkkutakit ovat in.
Maryam Razavin paras second hand -löytö oli aito Diorin käsilaukku. Merkkituotteita kierrätettynä ostaessa on tärkeää ensin selvittää, että tuote on varmasti aito.

Parhaat second hand -tärpit – osta nämä käytettynä!

Maryamin mukaan kesän ja syksyn ehdottomia vaatetrendejä ovat pyöräilyshortsit, bleiserit, pitkät takit ja kukkamekot, jotka voi hyvin hankkia kierrätettyinä.

– Ysäri on tulossa todella paljon takaisin, joten jos haluaa olla trenditietoinen, hanki ysäriltä tuttu pieni ja siro, laatikkomainen olkalaukku, jossa on todella lyhyt ja kapea hihna, Maryam vinkkaa.

– Mielestäni se on vähän hassu juttu: itse suosin isoja kasseja, mihin mahtuu kaikki tavarat.  iPhonen laturikin vie niin paljon tilaa! Maryam nauraa.

Converse-tennarit ovat aina muodissa. Ne käyvät myös mekkojen kanssa – tai jopa hääkenkinä!
Converse-tennarit ovat aina muodissa. Ne käyvät myös mekkojen kanssa!

Entäpä millaisia kenkiä kannattaa kierrätyksestä metsästää?

– Kestäviä klassikoita: Conssit eli Converse-tennarit ovat kestosuosikkeja. Cowboybootsit, jotka ovat oikeaa nahkaa, ovat oikea löytö.

Maryamin mukaan Levi’s 501 -klasikkoshortsit tai farkut ovat myös kova juttu. Ja aina kannattaa suosia kotimaista tuotantoa, laadukkaita materiaaleja ja aitoa nahkaa. Nahka kuluu tasaisesti, joten ajan patina saa suosiolla näkyä.

– Nahkatakit ovat aina in. Se on trendinä ajaton! Nyt jos koskaan kannattaa metsästää pitkää nahkatakkia, Maryam vinkkaa.

Lue myös: Kesän 2019 muoti: seeprakuviot, naiselliset frillahelmat, hippilook – mikä on suosikkisi?

X