Muoti

Onko tässä vuoden hittivaate? Käärijä-neule sai langat loppumaan kaupoista: ”Suosio on lyönyt ällikällä”

Käsityökaksoset Sanna Pyykönen ja Maaria ”Maatu” Anttoora loihtivat neulotun version Käärijän tavaramerkiksi nousseesta vihreästä bolerosta.

Teksti:
Christina Boman
Kuvat:
Yle / Nelli Kenttä, Sanna Pyykösen ja Maaria Anttooran kotialbumi

Suomen euroviisuedustaja Käärijä on inspiroinut myös käsityöharrastajia.

Käsityökaksoset Sanna Pyykönen ja Maaria ”Maatu” Anttoora loihtivat neulotun version Käärijän tavaramerkiksi nousseesta vihreästä bolerosta.

Käsitöihin ja Euroviisuihin hurahtaneet kaksoset Sanna Pyykönen ja Maaria Anttoora päättivät yhdistää intohimonsa ja loivat oman version Suomen euroviisuedustajan tavaramerkiksi nousseesta viisubolerosta. Syntyi Käärijä-neule eli kevään hittivaate, jonka suosio yllätti sekä suunnittelijat että lankakauppiaat: alkuperäisessä ohjeessa käytetty lanka on myyty jo loppuun lähes kaikkialta Suomessa.

– Suosio on lyönyt ällikällä. Arvelin, että viisufanit varmasti innostuvat, mutta hämmästyin, kun kuulin alkuperäisen langan loppuneen kaupoista ympäri Suomea. Kyseessä ei kuitenkaan ole se tyypillisesti suosituin väri, Sanna kertoo.

Käsitöitä harrastavat kaksossiskot ovat fanittaneet Euroviisuja 11-vuotiaista saakka. Samoihin aikoihin he hurahtivat myös käsitöihin. Kuvassa Sanna Pyykönen Käärijä-neule yllään.

Euroviisuteemaan tarttuminen oli Maarian eli Maatun ehdotus, jota Sanna lähti toteuttamaan. Ennen neuleen suunnittelua Sanna päätti olla yhteydessä Ylen puvustamon ryhmään, joka on suunnitellut Suomen euroviisuedustaja Käärijän alkuperäisen asun.

– Halusimme varmistua, ettemme riko tekijänoikeuksia. Ylen puolelta vastaanotto oli kuitenkin todella kiva ja innostunut, Sanna kertoo.

Käärijä-neule on one size – ja tietenkin räikeän vihreä

Neuleesta löytyvät alkuperäiselle viisuasulle ominaiset muhkeat, muskelimaiset hihat, ja väritykseltään se on tietenkin räikeän vihreä. Käärijä-neule on mitoitukseltaan one size.

Naisten Kaksosflikat-blogista löytyvät ohjeet Käärijä-neuleeseen sekä aikuisille että lapsille.

Käärijä-neule
Tältä näyttää valmis Käärijä-neule.

Käärijä-neule ei ole kaksikon ensimmäinen viisukäsityö

Euroviisuteema on ujuttautunut käsityöharrastukseen ennenkin. Viime vuonna kaksikko neuloi Ukrainan viisuvoittajan riveissä nähdyn pinkin kalastajahatun.

Kuvassa Sanna Pyykönen (vas.) ja Maaria Anttoora (oik.).

Sitä edeltävänä vuonna Blind Channelia fiilisteltiin kirjomalla.

– Olemme yhdistäneet intohimomme penkkiurheiluun, käsitöihin ja Euroviisuihin, Maatu kertoo.

Katso myös: Mikä oli Euroviisujen voittaja ja Suomen edustaja syntymävuonnasi? Euroviisukone kertoo!

Viisuhuuma kestää koko kevään

Tänä vuonna Euroviisuja tunnelmoidaan itse neulotuissa boleroissa. Viisuhuuma kestää koko kevään.

– Meillä on tulevana lauantaina ystävien kanssa euroviisujen esikatselu. Katsomme läpi ja arvostelemme kaikkien maiden ehdokkaat. Kyseessä on jo monta vuotta kestänyt perinne, Maatu kertoo.

Tee testi: Piinaava euroviisutesti! Miten hyvin muistat Suomen viisuedustajat?

Finaalin siskokset katsovat yhdessä kotikonnuilla Pohjanmaalla.

– Pina colada -juomat on ostettu jo valmiiksi. Suomella on tänä vuonna aivan loistava edustaja. Voittaja-ainesta!

X