Sanna Marin Linnan juhlissa vuonna 2022.
Pääministeri Sanna Marin puolisonsa Markus Räikkösen kanssa Linnan juhlissa 2022.
Muoti

Sanna Marin hehkuu Suomen väreissä – muistatko aiempien vuosien lookit Linnan juhlissa: raskaana ja tulevassa hääpuvussa

Pääministeri Sanna Marinin asut Linnan juhlissa ovat ihastuttaneet vuosi toisensa jälkeen. Kurkista, mikä Sannan Linnan juhlat -lookeista on mielestäsi kaikkien aikojen upein!
Teksti: Hilppa Wuokko Kuvat: Lehtikuva/Vesa Moilanen ja OM-arkisto

Vuoden 2022 Linnan juhlissa Sanna Marin edustaa ensimmäistä kertaa pääministerinä. Itsenäisyyspäivänä 2019 hänestä vasta povattiin samalla viikolla eronneen Antti Rinteen seuraajaa. Tuolloin Sanna Marin oli SDP:n varapuheenjohtaja.

Sanna Marin kiirehti Linnaan tiukalla aikataululla suoraan Albaniasta. Pääministeri Marinilla oli yllään kokovalkoinen, elegantti juhlapuku. Marin luotti valkoiseen asuun myös vuoden 2018 Linnan juhlissa.

Pääministeri Sanna Marinille myönnettiin tänä vuonna Suomen Valkoisen Ruusun suurristi -kunniamerkki, jonka hän oli kiinnittänyt pukuunsa.

Pääministeri Sanna Marin ja puoliso Markus Räikkönen Linnan juhlissa itsenäisyyspäivänä 2022.

Muistatko aiemmat? 2015 Sanna asteli Linnaan avustajan uniikkilöydössä

Vuonna 2015 Sanna asteli Linnan juhliin Minna Parikan ikonisissa punaisissa korkokengissä ja avustajansa bongaamassa Marimekon iltapuvussa. Mekko oli Marimekon tehtaanmyymälästä löydetty uniikkikappale.

Markus Räikkönen ja Sanna Marin

2016 Sannan look oli klassisen kaunis

Vuoden 2016 sininen iltapuku oli Sannan löytö Berliinin-matkalta. Silkki-iltapuku on saksalaissuunnittelija Isabell de Hillerinin mallistosta. Kalevalan Lumikukka-sarjaan kuuluvat kaulakoru ja rannekoru olivat puoliso Markus Räikkösen vuoden 2015 joululahja Marinille.

Markus Räikkönen ja Sanna Marin

2017 kasvava vauvavatsa ihastutti R/H:n mekossa

Vuoden 2017 Linnan juhlissa Sanna odotti esikikoistaan. Hän oli kahdeksannella kuulla raskaana ja pukeutui R/H:n simppeliin mustaan mekkoon.

Markus Räikkönen ja Sanna Marin

2018 Sanna puki Linnaan tulevan hääpukunsa

Vuonna 2018 Sanna pukeutui Linnan juhliin hääpukunsa – jossa ei vielä ollut mennyt naimisiin. Helmenvalkoisesta silkkisatiinista valmistettu asu oli vaatesuunnittelija Anni Ruuthin suunnittelema ja vestonomi Pinja Heikkisen valmistama. Vuonna 2020 Sanna sanoi tahdon samaisessa puvussa, mutta lookin viimeisteli pitkä huntu.

Markus Räikkönen ja Sanna Marin

2019 tuleva pääministeri pukeutui Katri Niskasen iltapukuun

Vuonna 2019 Linnan juhlien aikaan Sanna oli pääministeriehdokkaana. Linnassa hän loisti Katri Niskasen suunnittelemassa, kauniisti laskeutuvassa iltapuvussa. Pääministeriksi Sanna nimitettiin vain muutama päivä Linnan juhlien jälkeen, 10. joulukuuta.

Markus Räikkönen ja Sanna Marin

X