Muoti

Sukkahousutesti – testasimme kolmet sukkikset, ja laatua saa jo alle 5 eurolla

Kestävien ja istuvien sukkahousujen löytäminen voi olla sattuman kauppaa. Toimittaja testasi kolmet erihintaiset ohuet sukkikset ja yllättyi, että laatua saa jo niin sanotusti halpishintaan.

Teksti:
Roosa Roivainen
Kuvat:
Istock, Norlyn, S-Ryhmä, Stockmann

Sukkikset ovat hyvät, kun ne eivät valu ja kestävät sekä monta käyttökertaa että konepesua.

Kestävien ja istuvien sukkahousujen löytäminen voi olla sattuman kauppaa. Toimittaja testasi kolmet erihintaiset ohuet sukkikset ja yllättyi, että laatua saa jo niin sanotusti halpishintaan.

Sukkahousujen ostaminen on välillä kuin hakuammuntaa. Pakkauksesta on nimittäin vaikea päätellä, kestävätkö sukkikset ehjänä edes ensimmäistä iltaa, tai rullautuuko vyötärö alas joka kerta, kun istahdat alas.

Olen aina kokenut ohuet denierit epämukavina ja hankalina, ja siksi niiden testaaminen kiinnostaa. Ehkä olen parjannut ohuita sukkahousuja turhaan?

Testissä mukana olivat 20 denierin tuotteet Houselta, Norlynilta ja Wolfordilta. Jokaista sukkahousuparia pidettiin yllä pari kertaa kestävyyden arvioimiseksi. Kaikki testikappaleet pestiin ohjeiden mukaan käyttökertojen välissä.

Sukkikset testissä: Edullinen House

Ensimmäiseksi testiin pääsevät sukkahousut markettibrändi Houselta. Ne ovat edullisemmasta päästä, sillä kolmen sukkahousun paketti maksaa alle 5 euroa.

Naisten sukkahousut basic 20 den, hinta 4,50 e
Basic 20 den, hinta 4,50 e.

Ottaessani sukkahousut paketista niiden kangas tuntuu melko ohuelta, mutta yllätyn pukiessani ne jalkaan. Ne tuntuvat erittäin mukavilta.  Vyötärö ei kiristä eikä purista, ja istuvuuskin on melko sopiva. Vaikuttaa hyvältä!

Seuraavaksi on aika katsoa, miten sukkahousut selviävät päivän askareista.

Päivässäni on paljon istumista, joten toivon, että sukkikset pysyvät hyvin ylhäällä ilman rullautumista tai valumista. Ja niin sukkahousut tekevät. Ne ovat niin mukavat päällä, ettei niitä edes ajattele.

Kotiin tultuani tarkistan, onko sukkahousuissa reikiä, mutta ne näyttävät ehjiltä lukuun ottamatta pieniä kulumia. Päivän päätteeksi heitän ne vielä pesukoneeseen.

Pukiessani toisen kerran sukkahousut jalkaan totean, että pesusta huolimatta ne ovat vielä ennallaan. Vain kangas on päässyt hieman venymään käytössä. Vitosella luulisi hassaavansa kertakäyttösukkiksiin, mutta hintaansa nähden sukkahousut ovat yllättävän kestävät.

Sukkikset testissä: Keskihintainen Norlyn

Seuraavaksi testiin pääsevät sukkahousut Norlynilta. Eron niissä näkee oitis. Kangas tuntuu huomattavasti laadukkaammalta ja sileämmältä edellisiin verrattuna. Kivaa lisää tuovat paketin ohjeet sukkahousujen pukemiseen.

comfy sukkahousut 20 den matta, hinta 8,95 e.
Comfy 20 den, matta, hinta 8,95 e.

Kangasta saa kiskoa hieman, että sukkahousut nousevat kunnolla ylös. Norlynit ovatkin päällä melko napakan tuntuiset ja tekevät olon juhlavaksi. Päätän istahtaa heti alas testatakseni rullautuvatko sukkikset, mutta vyötärö pysyy hyvin paikoillaan.

Laitan kuitenkin merkille, että napakkuuden takia sukkahousut eivät ole niin mukavat ja huomaamattomat kuin Housen.

Käytön jälkeen pistän nämäkin sukkahousut pesuun. Paketissa ei löydy pesuohjeita, joten etsin netistä, kuinka sukkahousut tulisi pestä. Löydän tuotemerkin omalta ohjeistuksen: 30 astetta ja hienopesu.

Merkittävin ero edullisempiin tulee esille pesun jälkeen. Norlynin sukkahousut näyttävät edelleen kuin uusilta. Kun puen ne uudelleen, huomaan, että niihin on tullut kuitenkin muutamia viiruja säärien kohdalle.

Lue myös: Kuuluvatko sukkahousut yhä juhlapukeutumiseen? Tyyliasiantuntijan mukaan on tiettyjä tilaisuuksia, joissa etiketistä olisi hyvä pitää kiinni

Sukkahousut testissä: Wolford 

Nyt hinta saa jo odotukseni korkealle. Lupaako Wolfordin kallis hintalappu parempaa laatua?

Satin touch comfort 20 den, hinta 25 e.
Satin touch comfort 20 den, hinta 25 e.

Pakettia avatessa yllätyn, että kangas on melko samanlainen kuin Norlynien.  Vain vyötärösauma tuntuu olevan paksumpi.

Istuvuus näissä sukkahousuissa on selvästi testin paras. Tarpeeksi ryhdikäs, mutta ei liian kireä. Isoa eroa näiden ja halvempien välillä ei silti ole. Siksi olen hieman pettynyt. Ehkä odotin jotain enemmän hinnan perusteella.

Laittaessani sukkahousuja pesuun huomaan, että kankaaseen on tullut pieniä jälkiä säärien kohdalle. Reikiä ei kuitenkaan näy.

Tämäkin kangas kestää pesua hyvin, vaikka pistän merkille, että pökät venyvät pituutta koneessa. Kummallista, sillä valitsin hellävaraisen ohjelman ja matalan lämpötilan.  Kankaan venyminen ei siitä huolimatta vaikuta sukkahousujen käyttömukavuuteen.

Tuomio: Kelvolliset saa, vaikkei pulittaisi kymppejä

Testattuani kolme eri hintaluokkaa johtopäätökseni on tämä: ei ole pakko maksaa kymmeniä euroja saadakseen istuvat ja kestävät sukkahousut.

Testin edullisimmat Housen sukkikset olivat mukavat ja melko kestävät jalassa, mutta kangas ei ollut yhtä napakka tai juhlavan oloinen kuin kalliimpien sukkahousujen. Puolestaan sekä Norlynit että Wolfordit olivat ryhdikkäät ja näyttivät jalassa laadukkailta, vaikka tuotteiden välillä olikin jonkin verran hintaeroa.

Loppujen lopuksi sukkahousujen valintaan vaikuttaa mielestäni se, millaisesta istuvuudesta itse pitää, ja onko ne tarkoitettu arkeen vai juhlaan.

Itselleni jokapäiväiseen käyttöön riittää, että sukkahousut kestävät ja ovat mukavat yllä. Juhla-asun kanssa huomaan kaipaavaani taas enemmän ryhdikkyyttä.

X