Muoti

Tiedämme jo, minkä värisiä Linnan juhlan puvut ovat vuonna 2024 – tässä sävyssä edelläkävijät ovat loistaneet Linnassa

Vapise, punainen! Ensi vuoden trendiväri persikka tulee – edelläkävijät ovat käyttäneet sitä Linnan juhlissa jo vuosia.

Teksti:
Anna Ferrante
Kuvat:
Tommi Tuomi, Liisa Valonen, Urban View

Vuoden 2024 trendiväriksi nimettyä persikkaa näkyi jo tämän vuoden Linnan juhlissa.

Vapise, punainen! Ensi vuoden trendiväri persikka tulee – edelläkävijät ovat käyttäneet sitä Linnan juhlissa jo vuosia.

Tämän vuoden Linnan juhlien hallitseva väri naisten juhlapuvuissa oli punainen. Siihen eri sävyissään oli pukeutunut erittäin moni juhlavieras. Ensi vuonna tilanne saattaa ainakin trenditietoisten vieraiden osalta muuttua, sillä ensi vuoden väriksi ennustetaan persikkaa.

Tarkemmin sanottuna kyse on persikkaisesta sävystä Peach Fuzz, jonka maailmanlaajuinen väri-instituutti Pantone on nimennyt vuoden 2024 väriksi.

Pinkin ja oranssin välimaastossa häilyvä Peach Fuzz -persikka on kotoinen, yhteenkuuluvuutta tuova ja uusiin näkökulmiin innostava. Se rauhoittaa ja auttaa löytämään sisäisen rauhan, kerrotaan Pantonen tiedotteessa.

Vuoden 2024 väri on Peach Fuzz -persikka.

Persikkaa pilkahteli jo tämän vuoden Linnan juhlissa

Vuoden 2023 Pantone-trendiväriin aniliininpunaiseen verrattuna persikka saattaa monen mielestä toden totta vaikuttaa rauhoittavammalta ja pehmeämmältä. Tuleva vuosi näyttää, millaiseen suosioon tämä etenkin samettisissa ja mokkanahkaisissa materiaaleissa edukseen oleva, mutta myös meikissä lämmintä hehkua iholle tuova, väri nousee.

Edelläkävijät ovat kuitenkin pukeutuneet persikkaan jo ennen sen vuoden väriksi valitsemista. Tämän vuoden Linnan juhlissa nähtiin punaisen mekkokavalkadin keskellä muutama persikan pilkahdus.

Persikkaisen sävyn pukuunsa valitsi muun muassa kansanedustaja Teemu Keskisarjan vaimo Jenna Piirto. Asun viimeisteli Björn Weckströmin suunnittelema näyttävä koru Planetaariset laaksot.

Jenna Piirto vuoden 2023 Linnan juhlissa.

Kansanedustaja Sara-Sofia Sirenin yllä nähtiin niin ikään häivähdys oranssiin taittuvaa persikkaa. Kaksivärisen iltapuvun helma ja pukuun kuuluvan viitan alaosa liekehtivät ensi vuoden trendisävyssä.

Myös kansanedustaja Aura Salla asteli Linnan juhlien parrasvaloihin haalean persikkaisessa, nudenruskeaan sävyyn vivahtavassa iltapuvussa. Kierrätys- ja uusiokäyttöä arvostavan Auran puku on kokonaisuudessaan valmistettu kierrätys- ja ylijäämäkankaista.

Aura Sallan persikkasävyiseen pukuun kuului pitkä laahus.

Todellinen edelläkävijä on ollut jääkiekkovalmentaja Jukka Jalosen vaimo Sari Jalonen, joka vietti Linnan juhlia täsmälleen trendipersikan sävyisessä asussa jo vuonna 2022.

Jukka ja Sari Jalonen Linnan juhlissa vuonna 2022.

Vaimon asuvalinta oli Jukalle mieleen. Se oli hänen mukaansa jopa kaikkien aikojen upein Sarin puku Linnan juhlissa.

– Kyllä tämä menee Sarin puvuista ykköseksi. Muutkin puvut ovat olleet kyllä hyviä, mutta tämä on vielä ripauksen parempi, Jukka kommentoi tuolloin Annan haastattelussa.

X