Julkkikset

He olivat Linnan 10 odotetuinta paria – pukuloistoa ja pitkiä katseita

Taas tänäkin vuonna Linnan juhlissa nähtiin upeita pareja, joista osa edustaa harvakseltaan yhdessä.

Teksti:
Christina Boman
Kuvat:
Tommi Tuomi / Otavamedia

Linnan juhlissa nähtiin toinen toistaan upeampia pareja.

Taas tänäkin vuonna Linnan juhlissa nähtiin upeita pareja, joista osa edustaa harvakseltaan yhdessä.

Näitä pareja suomalaiset odottivat Linnan juhliin:

Teemu ja Kirsikka Pukki

Jalkapalloilija Teemu Pukki ja sisutussuunnittelija Kirsikka Pukki saapuivat Linnaan iloisen elämänmuutoksen äärellä. Vuonna 2019 avioitunut pari nimittäin odottaa kolmatta lastaan, ja Kirsikan kauniisti pyöristynyttä vatsaa saatiin ihailla myös Linnassa.

Kirsikan puku on Katri Niskasen käsialaa.

Kimalteleva mekko korosti kauniisti Kirsikan pyöristynyttä vauvavatsaa.

Katri Helena ja Tommi Liimatainen

Laulaja Katri Helena ja Tommi Liimatainen ovat pitäneet jo pitkään yhtä. Pariskunnan suhde tuli julkisuuteen reilut yhdeksän vuotta sitten, mutta Katri Helena paljasti Annan haastattelussa rakkauden alkaneen todellisuudessa jo vuosia aiemmin.

Katri Helena saapui Linnaan Jukka Rintalan suunnittelemassa silkkiorganzapuvussa, jota on inspiroinut taivaansini ja tähtitaivas. Asua koristi A. Tillanderin kultaseppä Jouni Salon suunnittelema kaulakoru.

Katri Helena on nähty Rintalan suunnittelemissa puvuissa pitkän uransa aikana ennenkin.

Katri Helena ja Tommi Liimatainen Linnan juhlissa 2023.

Krista Kosonen ja Antti J. Jokinen

Näyttelijä Krista Kosonen ja ohjaajapuoliso Antti J. Jokinen olivat kiistämättä yksi juhlien odotetuimmista pareista. Myös työn saralla yhteistyötä useaan otteeseen tehnyt pariskunta meni naimisiin vuonna 2018, ja heillä on vuonna 2015 syntynyt tytär ja vuonna 2022 syntynyt poika.

Krista oli sonnustautunut Teemu Muurimäen suunnittelemaan ja Anna Perezin toteuttamaan punaiseen mikadosilkkiseen pukuun. Lisäksi asua koristivat Tillanderin upeat vintagekorut. Antti puolestaan oli pukeutunut Tom Fordiin.

Krista Kosonen ja Antti J. Jokinen.

Pekka Haavisto ja Antonio Flores

Presidenttiehdokas Pekka Haavisto ja puoliso Antonio Flores ovat olleet yhdessä jo yli 25 vuotta. Annan yhteishaastattelun mukaan politiikka ei Antoniota juuri kiinnosta, mutta hänellä on hyvät sosiaaliset taidot. Ne lienevät hyödyksi myös juhlahuumassa.

Pekka Haavisto ja Antonio Flores ovat olleet yhdessä jo yli 25 vuotta.

Wilma Murto ja Jaakko Linkoheimo

Seiväshyppääjä Wilma Murto saapui itsenäisyyspäivän vastaanotolle kumppaninsa Jaakko Linkoheimon kanssa.  Wilmalla oli päällään upea punainen luomus, joka oli The Finnish National Romance Museum -kollektiivin toteuttama.

Wilman Jaakko-rakas oikaisi Annalle illan humussa tavallisen väärinkäsityksen huippu-urheilijan kisakausien välisestä juhlaputkesta.

Wilma tarttui kumppaninsa käteen hellän katseen kera.

Hjallis Harkimo ja Jasmine Pajari

Myönnettäköön, että tämä pari muuttui täysin odottamattomasta yhdeksi illan odotetuimmista yhdessä silmänräpäyksessä.

Kansanedustaja Hjallis Harkimo, 70, juhli naisystävänsä Jasmine Pajarin kanssa. Kahdesti eronnut Hjallis on aiempina vuosina osallistunut itsenäisyyspäivän vastaanotolle Leena Harkimon sekä sittemmin Merikukka Forsiuksen kanssa, mutta viime vuosina edustanut yksin.

Pariskunta paljasti seurustelunsa suurelle yleisölle vasta aiemmin samana päivänä.

Hjallis ja Jasmine olivat tämän vuoden Linnan yllätyspari.

Alexander ja Suzanne Innes-Stubb

Presidenttiehdokas Alexander Stubb saapui Linnaan yhdessä Englannista kotoisin olevan vaimonsa Suzanne Innes-Stubbin kanssa.

Suzannella oli yllään tummansininen juhla-asu. Tummansinisessä puvussa yleensä edustava Alexander oli puolestaan pukeutunut tällä kertaa juhlan luonteen mukaisesti mustaan frakkiin.

Suzanne Innes-Stubb seisoi presidenttiehdokaspuolisonsa Alexander Stubbin rinnalla.

Satu Rämö ja Björgvin Hilmarsson

Satu Rämö ja Björgvin Hilmarsson tapasivat reykjavikilaisessa baarissa melkein 20 vuotta sitten. Pari kertoi hiljattain Annan haastattelussa, että Satun työt vievät heitä pitkiksi ajoiksi erilleen. Tällä hetkellä työnjako on pääsääntöisesti se, että Satu elättää perheen töillään ja Björgvin huolehtii kodista.

Linnan juhlissa pari edusti iloisena yhdessä. Punaiseen usein pukeutuneella Sadulla oli Linnassakin päällään luottoväriään. Hänen iltapukunsa oli Anne-Mari Pahkalan suunnittelema. Kaulassaan hänellä oli ikoniset Björn Weckströmin Planetaariset laaksot, tutut alkuperäisen Tähtien sota -elokuvan (1977) prinsessa Leian yltä.

Björgvin Hilmarsson kättelemässä presidenttiä. Puoliso Satu Rämö on rikkonut uutuusdekkarillaan häikäisevästi myyntiennätyksiä.

Jarkko ja Anu Nieminen

Tennispalaaja Jarkko Nieminen ja sulkapalloilija Anu Nieminen ovat edustaneet Linnan juhlissa jo monta kertaa. Urheilijapariskunta avioitui vuonna 2005, ja heillä on liitostaan kolme lasta.

Anulla oli yllään Teemu Muurimäen suunnittelema ja Anna Perezin toteuttama marocainesilkkinen puku.

Niemiset ovat Linnan juhlissa tuttu näky.

Mika ja Kirsi Aaltola

Presidenttiehdokas Mika Aaltola tapasi Kirsi-vaimonsa työkonferenssissa Santahaminassa vuonna 2017. Häitä juhlittiin nelisen vuotta sitten. Lisäksi perheeseen kuuluu vuonna 2022 syntynyt Geo-poika.

Linnassa Kirsillä oli yllään Anne-Mari Pahkalan suunnittelema, varsin siliteltävän näköinen uniikkiasu. jossa oli kauniisti laskeutuvat hihat. Elegantti ja minimalistinen mekko kunnioittaa muotokielellään menneitä vuosikymmeniä, ja se on valmistettu ylellisestä silkkisametista. Lisäksi asua koristivat näyttävät korut.

Kirsi ja Mika Aaltola.

X