Työ ja raha

Firman kesäjuhlat – Kokemuksia ja selviytymisopas

14.8.2009 Teksti: Anna.fi

Tuliko tanssittua kuollutta joutsenta tai nukahdettua sohvan taakse firman kesäjuhlissa?  Ei se mitään, et ole ainoa. Lue kohtalotovereittesi tarinoita ja selviytymisopas, miten selvitä seuraavista firman juhlista kunnialla. Kuule myös viimeisimmät firman juhlien trendit.

Firman kesäjuhlat - Kokemuksia ja selviytymisopas

Kesäjuhlaperinne

Kesäjuhlat ovat henkilöstölle usein vuoden kohokohta. Kesäjuhlien perinne elää vahvassa, ja parhaat juhlat ovat usein työntekijöiden itsensä suunnittelemat. Parhaimmillaan juhlien ideointi ja niiden odotus hitsaa työporukkaa yhteen vielä enemmän kuin itse juhlat.

Nykyään hulvattomat seikkailumatkat ovat out ja luotetaan enemmän yhteiseen illanviettoon. Kesäjuhlien suhteen olisi kuitenkin hyvä lanseerata vastuuvapautus, että se mikä tapahtuu kesäjuhlissa, jää kesäjuhliin.

Kokemuksia firman kesäjuhlista

Jatkot työpaikalla

Vakioparit löytävät toisensa

Pomot

Riidat ja vaaratilanteet

Dagen efter

Firman juhlien viimeiset virheet

Huolehtimalla näistä asioista vältät ainakin pahimmat juhlamokat

1. Tavoitevaatteet

Firman juhliin ei kannata ostaa tavoitevaatteita, vaan luota mieluiten mukavaan ja varmaan. Uutuutta hohtavat mahtavat tamineet voivat toki kruunata illan, mutta koekäytä niitä edes jonkun aikaa, jotta varmistat mukavuuden.

Sen lisäksi, että taiteilet valuvassa tuubimekossa, asun kruunaa vielä uudet hiertävän tiukat korkokengät. Kesäjuhlat eivät ole nappiajankohta luoda omaa tyyliään uudelleen.

2. Paperit kainaloissa

Tuskallinen ongelma kesäjuhlissa kuumassa kesäsäässä on, että kukaan suomalainen ei näytä hyvältä hikoiltuaan kuuntelemassa auringonpaahteessa pomon puheita firman visioista ja tulevaisuuteen uskomisesta. Että välttyisit tunkemasta vessapaperirullia kainaloihin varaudu juhliin vaihtovaatteilla, raikastavalla suihkeella ja matkadeolla.

3. ”Mitä jos puhuttaisiin asiat halki?”

Vaikka nousuhumalassa siltä voisi tuntuakin, firman juhlat eivät ole paikka vanhojen asioiden kaiveluun tai selvittelyyn. Kaikista työkavereista ei tarvitse pitää, kunhan tulee toimeen. Kaikenlainen avautuminen juhlien tiimellyksessä on ehdoton nou nou. Pidä keskustelu keveänä ja keskity positiiviseen.

Drinkkejä4. ”Kai te kaikki pöllitte duunista klemmareita?”

Tunnustukset olivat ne sitten humalaisen tunteenpaljastuksia tai kaikenlainen avautuminen eivät ole matka huipulle. Vaikka illan huumassa voisi olla hauska idea kertoa siitä, että käyt nukkumassa varastohuoneessa työaikana tai että et pysty estämään itseäsi haistelemasta käytettyjä alushousuja, ei se tunne säily seuraavaan päivään, kun ruokalassa sinua vältellään kuin ruttoa tai tunnukset työkoneelle eivät enää ole toiminnassa.

5. Katso mitä ja missä puhut

Vaikka luulet, että kukaan ei kuule, kun kerrot naistenvessassa kuinka Vesa oli silleen Mervin kanssa neukkarissa, mitä ilmeisimmin joku kuitenkin kuulee. Salaisuudet ja juorut eivät ole tarkoitettu kerrottaviksi julkisilla paikoilla. Joten jos illan aikana sammakot vain tulvivat ulos suustasi, muista tuplavarmistaa selustasi.

6. Vältä juoruilua herättävää toimia

Siis vaikka se olisi ihan viatonta ystävysten leikittelyä puristella läheistä työkaveria takamuksesta, ei se välttämättä näytä siltä työhönsä tympääntyneistä työpaikan juorukoneista, jotka voivat saada asiasta aikaan loputtoman juorumyllyn, joka johtaa lopulta puhutteluun pomon kanssa.

7. Romantiikka kukkii

Vaikka illan edetessä alkaisikin tuntua, että et voi elää ilman suurinta rakkauttasi kopiokonekorjaaja Seppoa, muista että humalassa tunteet ovat varsin petollisia. Jo seuraavana päivänä voit herätä mielenhäiriöstäsi.

Drinkki8. Kuningas alkoholi tuottaa ongelmia

Alkoholin kanssa on usein se ongelma, että liian vähäinen naukkailu päättyy usein aikaiseen poistumiseen paikalta, kun hermot hajoavat humalaisten työkavereiden puhetta tulkatessa. Toisaalta virvokkeiden liiallinen nauttiminen jättää muistijäljet illasta varsin epäselviksi.

9. Itkupotkuraivarit

Työpaikan bileet eivät ole se paikka esitellä oikeaa luonnettasi. Teini-itkijät ovat rasittavia amatöörejä ja nyrkit pystyssä uhoavat tappelijat eivät kerää pisteitä.

10. Puheripuli

Jos sinulla on tapana dominoida keskusteluja lakkaamattomalla puhetulvallasi, hyvänä nyrkkisääntönä toimii se, että jos olet pitänyt monologiasi yli kymmenen minuuttia, siinä on jo kymmenen minuuttia liikaa.

Kesäjuhlien trendit

Teksti: Tarja Vilén

Kommentit

Kommentit

Missä noi tollaset firmat on? Meidän suuren yrityksemme juhlissa humallutaan kyllä iloisesti enemmän tai vähemmän, mutta julkisia nolauksia, kähmintää, nurkkiin oksenteluja ei vaan tapahdu. Tilitystä tottakai jossain vaiheessa aina tulee joltakulta, mutta mitään ”siveetöntä” tai väkivaltaista käyttäytymistä ei tarvitse todistaa.

Fimamme järjesti kesäjuhlat heinäkuun puolivälissä…Itse menin pikkusen myöhässä paikalle, joten kaikki muut oli jo melko tuiskeessa. Kas kummaa tuli ajatus että nyt pysyn jämynä loppuillan, enkä juo ihteeni kovinkaan känniin, vaan juotan muille reilumman annoksen viinaa. Lopputulos: Kullan arvosia valokuvia firman pomo ja sihteeri köyrii estotta, minun esimies tappeli työkaverini kans verisesti, ja noloja paljastuksia riitti. Firman juhlien jälkeen seuraavana arkipäivänä oliki aika hiljasta töissä, paitsi meikähän kiusas aivan kaikkia+ sain tuntuvan palkan korotuksen ja firman pomon työsuhde auto tuli pelkästään mun käyttöön. Työkaverini sai potkut, ja näin säästyttiin ikäviltä irtisanomisilta

Kesäjuhlat oli siis vuoden mukavin tapahtuma….Naurattaa varmaan pitkään ku muistelee ikimuistosta iltaa

Rupes läski tummumaan, fiman juhlissa kovan humalatilan ansiosta vejin pomoa turpaan niin että peruukki lenti päästä. Olen katunut juhlia sen jälkeen joka päivä.
Ens vuonna taidan toistaa saman, mutta harrasta anali seksiä pomon vaimon kanssa.
Jospa viimein saisin potkut.

Rupes läski tummumaan, fiman juhlissa kovan humalatilan ansiosta vejin pomoa turpaan niin että peruukki lenti päästä. Olen katunut juhlia sen jälkeen joka päivä.
Ens vuonna taidan toistaa saman, mutta harrasta anali seksiä pomon vaimon kanssa.
Jospa viimein saisin potkut.

Josku nuoruuressa oli töissä aika railakkaasti juhlivassa firmassa. Harvon niitä oli, mutta sitäkin vauhdikkaampia. Säväyttävä piirre siinä oli aina päätös. Kaikki meni nukkumaan ihan omiin paikkoihinsa eikä mitään siveetöntä harrastettu., mutta aamulla kun herättiin oli niin ruoat, juomat kun kaikki muutkin pomon mukana kadonnut. Piti aika tehokkaasti huolen, että porukka katos takaisin kotiin eikä jäänyt esimerkiksi uusimaan edellisillan rientoja.

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *