Viihde

Forever Young -elokuvan ensi-ilta järjestettiin Anna-klubilaisille! Mukana valovoimainen päätähti Nadia Tereszkiewicz

Anna-klubilaiset pääsivät mukaan Forever Young -elokuvan Suomen ensi-iltaan.

Teksti:
Linda Martikainen
Kuvat:
Tiia Ahjotuli

Anna-klubilaiset pääsivät mukaan Forever Young -elokuvan Suomen ensi-iltaan.

Pariisissa asuva ranskalais-suomalainen elokuvatähti Nadia Tereszkiewicz, 27, saapui pitkästä aikaa toiseen kotimaahansa, kun hänen tähdittämänsä Forever Young -elokuvan Suomen ensi-iltaa vietettiin Anna-klubilaisille järjestetyssä kutsuvierastilaisuudessa Maxim-elokuvateatterissa Helsingissä.

– Aina kun käyn täällä, oloni tuntuu kauhean kotoiselta. En tiedä johtuuko se siitä, että suomi on lapsuuteni kieli, Nadia kuvailee oloaan ensi-illassa.

Lue myös: Haluatko mukaan Anna-klubiin? Näin se onnistuu!

Anna-klubilaisille järjestetty Forever Young -elokuvan Suomen ensi-ilta keräsi helsinkiläisen Maxim-elokuvateatterin kaksi salia täyteen. Elokuvan on käsikirjoittanut ja ohjannut Valeria Bruni Tedeschi.

Nadia Tereszkiewicz oppi puhumaan suomea Muumeista

Ranskassa syntyneen Nadian äiti on suomalainen ja isä ranskalainen. Nadian vanhemmat tapasivat Ranskassa, kun hänen kauppakorkeakoulussa opiskellut äitinsä lähti maahan vaihto-oppilaaksi.

Vaikka Nadia ei ole itse koskaan asunut Suomessa, on hän silti Suomessa kuin kotonaan. Nadia on aina puhunut äitinsä kanssa suomea, ja kielitaito on karttunut myös suomalaisen kirjallisuuden ja elokuvien kautta. 

– Katsoin pienenä Pikku Kakkosta ja Muumeja. Olen opetellut suomea todella paljon Muumeista

Suomi on myös Nadian tunnekieli. Jos hänen täytyy elokuvassa itkeä, hän ajattelee aina suomeksi. Sama koskee rukoilua. 

– Juuri Cannesissa olleessa Rosalie-elokuvassa minun piti rukoilla ja itkeä samaan aikaan. Rukoilin suomeksi. Sanoin, että jos minun halutaan olevan todella rehellinen, en pysty rukoilemaan ranskaksi.  Suomi ei ole äidinkieleni, mutta se on silti tunnekieleni ja uskontoni kieli.

Mustikoita ja mansikoita Cannesissa

Nadia Tereszkiewicz on päässyt kuvaustöidensä ansiosta niin Madagaskarille, Algeriaan kuin Kanadaankin, mutta kotoisimmaksi hän tuntee olonsa Suomessa. Parasta Suomessa ovat Nadian mukaan pulla ja kahvi, mutta myös ihmisten kiltteys, metsän tuoksu ja järvessä uiminen ovat asioita, joita hän arvostaa. 

– Pienenä söin aina paljon metsämansikoita ja mustikoita. Kun juhlin 27-vuotissyntymäpäiviäni Cannesissa, minulle tuotiin kahdeksalta aamulla iso lautasellinen vadelmia, mustikoita ja mansikoita. Kaverini olivat tilanneet sen minulle lahjaksi, Nadia hymyilee.

Suomalaisten ruokien ja maisemien lisäksi myös elokuvaohjaaja Juho Kuosmanen on tehnyt vaikutuksen Nadiaan.

Hytti nro 6 oli enemmän kuin tavallinen matka. Kuosmanen näytti hienosti, miten kompleksisia ihmiset ovat ihmissuhteissa. Haluan olla tuollaisissa elokuvissa!

Tulevaisuudessa ainoa paikka, missä Nadia voisi Pariisin lisäksi asua, on Helsinki. 

– Olen matkustanut paljon ja rakastan esimerkiksi Roomaa. Kotonani en kuitenkaan ole kuin Pariisissa ja Helsingissä, Nadia hymyilee. 

Näyttelemisen lisäksi Nadian elämän täyttää tanssi. Baletti oli osa hänen elämäänsä aina 18-vuotiaaksi asti, ja seuraavaksi hän tanssii kuukauden ajan berliiniläisessä tanssiteatterissa. Tanssimalla Nadia saa purettua kaikki ne tunteet, jotka näyttelijän työssä jäävät purkamatta. 

– Tanssiminen on minulle lomaa. Minua ei silloin filmata, eikä kukaan kysy minulta mitään.

Minka ja Iina Kuustonen kesätunnelmissa

Forever Young -elokuvaa olivat saapuneet katsomaan myös näyttelijäsisarukset Minka Kuustonen ja Iina Kuustonen. Minka kertoi myös viettävänsä pitkästä aikaa kunnon kesälomaa. 

– On tämä aika harvinaista. Paljon kesähengailua. 

Myös Iina kertoi aloittavansa seuraavat kuvaukset vasta elokuussa. Sitä ennen luvassa on paljon mökkeilyä. 

– Olen käynyt ihan maanisesti kukkakaupassa ja istuttanut kukkia. Se on ihanaa!

Iina Kuustonen, Nadia Tereszkiewicz ja Minka Kuustonen.

Anna-klubilaiset iloisella tuulella

Annan lukijoista elokuviin saapuivat muiden muassa Päivi Reen (vas.) ja Anja Tuomi

– Olemme ystäviä pitkältä ajalta, kaksikko kertoo taustastaan.

Anna-klubilaiset Päivi Rehn ja Anja Tuomi iloisissa elokuvatunnelmissa.

Elokuvanäytös oli yksi osa Anna-lehden 60-vuotisjuhlavuotta.

X