Viihde

Hyvät katsojat: Marco Bjurström palaa ruutuun!

Lauantai-illan paraatipaikalle, Uutisvuodon tilalle tulee Marco Bjurströmin juontama näyttävä visailu Hyvät katsojat.

Teksti:
Onnimanni Liukkonen
Kuvat:
Paula Kukkonen/Otavamedia

Hyvät katsojat: Marco Bjurström

Lauantai-illan paraatipaikalle, Uutisvuodon tilalle tulee Marco Bjurströmin juontama näyttävä visailu Hyvät katsojat.

Marco Bjurström on elementissään uutuusohjelmassa Hyvät katsojat. Jopa Bumtsibumista tutut tanssahtelut tulevat kuin luonnostaan, kun uusi aihealue lävähtää studion näyttäville videoscreeneille.

”Minulla oli heti fyysinen tunne, että vitsi olen himassa”, Bjurström kertoo.

”Ohjelman teko oli heti helppoa. Siitä kuuluu iso kunnia ja kiitos tuotantotiimille. Ohjelmaformaatti oli niin pitkälle ajateltu ja toteutettu valmiiksi, että tekniikka ja idea toimivat välittömästi.”

Lauantai-iltojen iloksi saapuva Hyvät katsojat on täysin uusi kotimainen formaatti, jonka ovat kehittäneet yhteistyössä tuotantoyhtiö Endemol Shine ja Yle. Visailussa televisiosta tutut kilpailijat mittelevät televisiotietämyksellään. Aihealueet vaihtelevat lastenohjelmista realityyn ja uutisista tv-sarjoihin.

Marco Bjurström ei ollut miettinyt paluuta televisiojuontajaksi

Marco Bjurström on viimeksi nähty vakituisesti televisiossa nelisen vuotta sitten, kun hän toimi Nelosen uutisankkurina. Mikään itsestäänselvyys paluu ruutuun ei ollut.

”En todellakaan ollut miettinyt paluuta. Tv-vuosien aikana sain tehdä kaiken mahdollisen ja mahdottoman. Yli sen mitä yksi ihminen tavallaan ansaitsee.”

Ohjelman idea kuitenkin vakuutti vallattoman konkarin.

”Ennen kuin oltiin edes tehty mitään, tuli mieleen, että kuinka tällaista ohjelmaa ei ole tehty aikaisemmin. Into vaan kasvoi, kun sain tietää ohjelmasta enemmän. Siinä tavallaan yhdistyivät asiat joista tykkään.”

Hyvät katsojat: Marco Bjurström
Marco Bjurström tekee paluun ruutuun.

Katsojien päätettäväksi jää, kuinka Hyvät katsojat menestyy. Ohjelmapaikka ainakin velvoittaa; 20 vuotta lauantai-illoissa Uutisten, Sään ja Urheiluruudun jälkeen viihdytti suosittu Uutisvuoto. Se loppui viime keväänä, ja nyt vahvasti nostalginen visailu yrittää koota katsojat lauantaisaunan jälkeen ruudun ääreen. Bjurström suosittelee ohjelmaa koko perheelle.

”Huumori ja muu on sellaista, että perheen pienemmätkin voivat katsoa. Kolmekymppisistä ylöspäin kaikkien elämässä tv:llä on ollut suuri vaikutus. Siitä minä olen hirveän onnellinen, että Yle ilmoitti selkeästi että he tietävät, että tuohon aikaan on paljon varttuneempia ihmisiä kotikatsomoissa.”

Hyvät katsojat, LA 21.15 TV1

X