Viihde

Mökkiolympialaiset on reissun kiihkein tapahtuma – 6 hauskaa lajia ja vielä paremmat palkinnot!

Kun aika mökillä meinaa käydä pitkäksi, mökkiolympialaiset takaavat koko seurueelle vaihtelua lomapäiviin.

Teksti:
Susanna Sarimaa
Kuvat:
Istock

Mökkiolympialaiset saa nuutuneen mökkitunnelman taas kukoistamaan.

Kun aika mökillä meinaa käydä pitkäksi, mökkiolympialaiset takaavat koko seurueelle vaihtelua lomapäiviin.

Mökkiolympialaiset on helppo ottaa haltuun kuudella lajilla, yksin tai tiimeinä. Välineetkin löytyvät monilta mökeiltä jo valmiiksi!

1. Mökkiolympialaiset: Tarkkuusheitto ämpäreihin

Ken on meistä kaikkein tarkin? Se selviää helposti heittämällä käpyjä ämpäreihin.

Tässä lajissa asetetaan ämpärit, tai vaihtoehtoisesti vadit tai korit, sovitun matkan päähän ja aletaan tähdätä vuorotellen kävyillä niitä kohti. Käpyjä kannattaa varata jokaiselle vaikka 10 kappaletta.

Myös etäisyyttä voi vaihdella kilpailijoiden mukaan, jotta pienimmätkin kisaajat saavat mahdollisuuden onnistua. Lajin voittaja on tietenkin se, joka saa eniten täysosumia ämpäreihin.

2. Aarrejahti

Tämä laji taatusti innostaa mökkiseurueen pienimmätkin mukaan olympialaisiin. Aarrejahdissa pihapiiriin on ennalta kätketty esineitä, kuten vaikka leluja, sihijuomaa tai käärekarkkeja.

Yhdessä valitaan aika, jonka päätyttyä eniten aarteita kerännyt kisailija voittaa. Kuka saa siis mehevimmän potin? Vaihtoehtoisesti voi olla vain yksi megahyvä aarre, jonka löytäjä korjaa pistepotin.

3. Pussihyppely

Tähän kisailuun kannattaa hankkia isoja peruna- tai juuttisäkkejä, mutta jätesäkkikin toimii tarvittaessa. Sitten kilpailijat vetävät säkin jalkoihinsa ja pitävät pussin suuta vatsan korkeudella.

Kun hep-huuto kajahtaa, lähdetään pomppien kohti maaliviivaa. Nopein perillä on pussihyppelyn mestari.

4. Mökkiolympialaisten ”saappaanheitto”

Saappaanheitto on aivan oikea suomalainen mestaruuskilpalaji, ja mökiltäkin löytyy yleensä muutamat parit kumisaappaita sadekelien varalle. Jos kuitenkin saappaita uupuu, ei se ole niin tarkkaa. Mitä tahansa kenkiä voi heittää – vaikka sandaaleja.

Tässä klassikkolajissa jokaiselle kilpailijalle annetaan kolme heittoa, minkä jälkeen parhaimman tuloksen saaneet pääsevät heittämään toiset kolme heittoa. Voittopokaalin nappaa luonnollisesti se, joka on saanut heitettyä saappaan pisimmälle.

Lue myös: Lyhytvartiset kumisaappaat ja upeimmat pitkävartiset – salonkikelpoiset ”skumpparit” voi pukea kosteammallekin terassille!

5. Kukkien poiminta

Mökkiolympialaiset tarjoaa mahdollisuuden tutustua mökin pihapiiristä löytyviin kukkiin ja kasveihin. Tässä lajissa laitetaan kello tikittämään ja katsotaan, kuka kerää määräajassa eniten erilaisia kukkia tai muita kasveja.

Lopuksi mökin pöytää saakin koristamaan kauniin ja ihanalta tuoksuvan kimpun.

6. Krokettia sokkona

Mökkiolympialaisiin voi yhdistää myös suosittuja mökkipelejä luovilla muunnoksilla. Yksi sellainen mahdollisuus on kroketti silmät kiinni.

Laji toimii niin, että yhden tiimin jäsenen täytyy suorittaa krokettirata sokkona kuunnellen ohjeita toiselta tiimin jäseneltä. Jos mökkiolympialaiset suoritetaan yksilökisana, voi tässä lajissa suullisia ohjeita saada kilpakaverilta – ja sitten hetken päästä roolit vaihdetaan päikseen.

Tiesitkö muuten, että kroketti on ollut hetken oikea olympialaji? Se kuului lajikirjoon Pariisissa vuonna 1900, mutta ensimmäinen kerta jäi kuitenkin viimeiseksi.

Mitä jos mökkiolympialaiset päätyy jossain lajissa tasapeliin?

Jos mökkiolympialaisissa päädytään tasatilanteeseen, voidaan juhlistaa useampaa voittajaa ja palkinto jakaa. Tai sitten voidaan ratkoa lopullinen voittaja pienessä bonustehtävässä. Kannatteko kilpaa vettä? Vedättekö köyttä? Kumpi pinoaa korkeamman halkotornin? Mielikuvitus on vain rajana!

Entäs ne palkinnot?

Mökkiolympialaiset kruunaa tavoittelemisen arvoiset palkinnot.

Mökkiolympialaiset: laji voittajan palkinto
tarkkuusheitto ensimmäinen saunavuoro
aarrejahti löytäjä saa pitää
pussihyppely vapautus tiskeistä
saappaanheitto saa valita parhaan petipaikan
kukkien poiminta vapautus kuskin hommasta
krokettia sokkona ensimmäinen grillimakkara

Kaksplus.fi: Vauva mökkiseurana – tee siitä ihanan kepeä kokemus 9 kohdan muistilistalla

X