Viihde

Poikasten hoivaamista, jännittäviä käänteitä ja perheriitoja – 4 koukuttavaa eläinlivekameraa, joita et halua missata

Merikotkaperhe, vaivaishiiripesue ja norpat. Eläinlivekamerat tuovat hetkessä eläimet ja niiden puuhat silmiemme eteen. Mitkä eläinlivekamerat tällä hetkellä puhututtavat eniten? Listasimme neljä mahtavaa eläinlivekameraa.

Teksti:
Hilppa Wuokko
Kuvat:
Istock

Merikotka on uljaan näköinen lintu.

Merikotkaperhe, vaivaishiiripesue ja norpat. Eläinlivekamerat tuovat hetkessä eläimet ja niiden puuhat silmiemme eteen. Mitkä eläinlivekamerat tällä hetkellä puhututtavat eniten? Listasimme neljä mahtavaa eläinlivekameraa.

Annan toimituksen suosikki: merikotkakamera

Virolainen merikotkakamera on Annan toimituksen suosikki kaikista eläinlivekameroista.

”Virolaisesta merikotkakamerasta on ihana seurata, miten hellästi ja kärsivällisesti merikotkaemo hoitaa poikastaan. Hän asettelee poikasen kynsiensä väliin ja hautoo sitä pesässä tunteja kerrallaan. Ruoka-aikoina emo annostelee taitavasti nokallaan kalan- ja lihanpaloja poikasen suuhun.”

”Merikotkakamera on tallentanut niin hellyttäviä hetkiä kuin yhden perheriidankin. Vappupäivänä emo aloitti riipaisevan ääntelyn. Ehdin jo miettiä, että nyt poikasella on jotain hätänä, kunnes tajusin, että pesälle oli tullut myös uroskotka, joka veteli hyvällä ruokahalulla perheen saalislihoja. Emon ääntely muuttui koko ajan kovemmaksi, kunnes viesti meni urokselle jakeluun. Se lopetti mässäilyn, lensi saalismailleen, emo hiljeni ja rauha palasi kotkaperheeseen.”

”Merikotkanaaras aloitti pesällä kimeän ääntelyn. Pian pesälle lehahtikin uroskotka valtavan lintusaaliin kanssa. Saalis ei kuitenkaan ollut vielä valmis lounaaksi. Se pääsi pesällä irti uroskotkan kynsistä ja lehahti pakoon. Uros syöksyi perään, samoin naaras, mikä tarkoitti sitä, että poikanen jäi pesään yksistään. Sydän sykkyrällä seurasimme, mitä tapahtuu: pärjääkö poikanen yksin. Parin minuutin kuluttua emon vaistot palasivat ja se tuli takaisin pesälle poikasta hautomaan.”

Juuri nyt trendikkäin: vaivaishiirilive

Joko olet ihastunut Suomen pienimpään jyrsijään? Vaivaishiirilive on Yle Luonnon kevään 2018 livekamera, joka seuraa jälkikasvua saaneen vaivaishiiripariskunnan elämää Korkesaaressa.

Suomalaisia eläimiä ja Suomen luontoa rakastavalle: metsäpeurakamera

Metsäpeura hävisi Suomesta sata vuotta sitten ihmisen takia. Sittemmin se teki paluun maahamme, mutta turvassa metsäpeura ei ole vieläkään. Nyt peuroja palautetaan Metsähallituksen johdolla alkuperäisille esiintymisalueilleen. Tätä projektia voi seurata WWF:n metsäpeurakamerasta.

Tätä kannattaa odottaa: Norppalive

Viime vuonna somessa suurta suosiota saaneesta WWF:n Norppalivestä voit bongata saimaannorppia levähtämässä kalliolla. Norppalive on ollut tauolla, mutta avautuu taas toukokuun aikana. Parhaita paloja viime vuodelta on kerätty You-Tubeen.

Lähde: WWF, Yle

X