Viihde

Sarjasuositus: Pirjo – kun tosielämän nolot ja kiusalliset tilanteet saavat katastrofaalisia lopputuloksia

Pirjo-sarjan toisella kaudella Pirjo Heikkilä joutuu pulaan muun muassa vessajuttujen ja ihailemansa laulajan kanssa.
Teksti: Anu Räsänen Kuvat: Yle Pressi

Näyttelijä Pirjo Heikkilän, ohjaaja Lauri Nurksen ja Pirjo-sarjan tuottajien työpalavereissa jaetaan noloja juttuja ja kiusallisia kokemuksia.

”Niiden pohjalta alamme kuvitella, mitä olisi voinut sattua ja miten tilanne olisi voinut kehittyä eteenpäin. Jos esimerkiksi julkisen vessan pönttö on likainen, tekee aina mieli kertoa seuraavalle kävijälle, että minä en sitä liannut. Mitä jos ryhtyisinkin oikeasti selittelemään asiaa hänelle?” Heikkilä pohtii.

Nämä wc-pohdinnat ovat päätyneet jaksoksi uudelle Pirjo-kaudelle.

Pirjo – nolojen kokemusten nainen

Pirjo Heikkilälle on luontevaa käyttää oman elämänsä noloimpiakin sattumuksia materiaalina tv-sarjassa. Hän on tehnyt aiemmin stand up -komiikkaa, jossa pääasiallista aineistoa ovat koomikon oma elämä ja omat ajatukset.

”Pirjo on mukava ihminen, joka tahtoo muille hyvää, mutta täysin arkipäiväiset kohtaamiset saavat Pirjon kohdalla kuitenkin odottamattomia käänteitä ja katastrofaalisia lopputuloksia.” – Yle Areena

Vaikka Heikkilä ei ole keikkaillut stand up -koomikkona vuosiin, lajityypille ominainen kerronta kiehtoo häntä.

”Minusta tuntuu myös, että tällainen nolojen kokemusten eteenpäin kertominen ja niille nauraminen on ihan ihmisen perustarve. Se jotenkin hälventää omaa häpeää.”

Stand up -taustansa vuoksi Heikkilä pitää luontevana myös sitä, että näyttelee Pirjo-nimisessä sarjassa kärjistettyä versiota itsestään.

Pirjon 1. ja 2. kaudet Yle Areenassa ja TV2:lla. 

Katso myös:

Melkein totta, Aikuiset, Kohtuuttomuuksia, M/S Romantic… listasimme hulvattomat suomalaiset komediasarjat, jotka kannattaa nyt ehdottomasti katsoa

Mitä katsoa Netflixistä? Listasimme Netflixin, HBO:n ja Yle Areenan kiinnostavimmat sarjat – löydä itsellesi uusi suosikki

Sarjasuositus: Hillo paljastaa nuorten naisten pimeämmän puolen

X