Reseptit

2 x jogurttikastike

Valutetusta jogurtista syntyy mausteita vaihtelemalla helposti useampi maistuva versio.

Teksti:
Teresa Välimäki
Kuvat:
Tommi Tuomi/Otavamedia

Valmistusaika

vähintään vuorokausi

Vaikeusaste

Tosi helppo

Annosmäärä

0

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 1 l paksua turkkilaista jogurttia
  • ripaus suolaa

Lisäksi 1

  • 1 dl tuoreita hienonnettuja yrttejä
  • 1 dl paahdettuja pinjan- ja seesaminsiemeniä
  • tilkka oliiviöljyä ja sitruunamehua

Lisäksi 2

  • 1 dl kypsää tomaattia kuutioina
  • 1 valkosipulinkynsi
  • tilkka oliiviöljyä ja limetinmehua

Valmistusohje

 

1. Sekoita jogurtin joukkoon ripaus suolaa ja kaada jogurtti harsokankaalla vuorattuun siivilään. Nosta siivilä kulhon päälle ja anna jogurtin valua jääkaapissa yön yli.

2. Jaa jogurtti kahteen kulhoon ja mausta toinen yrteillä, paahdetuilla siemenillä, oliiviöljyllä ja sitruunamehulla.

3. Lisää toiseen kuutioitua tomaattia, valkosipulia, oliiviöljyä ja limetin mehua.

4. Anna makujen tasaantua jääkaapissa hetken verran ennen tarjoilua.

Katso myös:

Feta-jogurttikastike, Ruoka.fi

Avokado-jogurttikastike, Ruoka.fi

Piparjuuri-jogurttikastike, Kotiliesi.fi

X