2 x jogurttikastike
Valutetusta jogurtista syntyy mausteita vaihtelemalla helposti useampi maistuva versio.
Ainekset
- 1 l paksua turkkilaista jogurttia
- ripaus suolaa
Lisäksi 1
- 1 dl tuoreita hienonnettuja yrttejä
- 1 dl paahdettuja pinjan- ja seesaminsiemeniä
- tilkka oliiviöljyä ja sitruunamehua
Lisäksi 2
- 1 dl kypsää tomaattia kuutioina
- 1 valkosipulinkynsi
- tilkka oliiviöljyä ja limetinmehua
Valmistusohje
1. Sekoita jogurtin joukkoon ripaus suolaa ja kaada jogurtti harsokankaalla vuorattuun siivilään. Nosta siivilä kulhon päälle ja anna jogurtin valua jääkaapissa yön yli.
2. Jaa jogurtti kahteen kulhoon ja mausta toinen yrteillä, paahdetuilla siemenillä, oliiviöljyllä ja sitruunamehulla.
3. Lisää toiseen kuutioitua tomaattia, valkosipulia, oliiviöljyä ja limetin mehua.
4. Anna makujen tasaantua jääkaapissa hetken verran ennen tarjoilua.
Katso myös:
Feta-jogurttikastike, Ruoka.fi
Avokado-jogurttikastike, Ruoka.fi
Piparjuuri-jogurttikastike, Kotiliesi.fi
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous