Reseptit

Aamupalaletut

Aamupalaletut täytetään paistetulla kananmunalla ja rapealla pekonilla. Aseta toinen lettu päälle ja saat hauskat ’lettuburgerit’.
Teksti: Teresa Välimäki Kuvat: Tommi Tuomi

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Aamupalaletut:

  • 8 pientä lettua (n. 1⁄2 lettutaikina-annos)
  • 8 viipaletta pekonia
  • 4 kananmunaa
  • 4 kypsää tomaattia
  • 4 rapeaa salaatinlehteä

Sinappivoi:

  • 2 rkl voita
  • 2 tl ryytisinappia

Valmistusohje

Aamupalaletut tehdään näin:

1. Tee ensin lettutaikina

2. Paista letut.

3. Paista pekonit rapeiksi paistinpannulla. Paista myös kananmunat.

4. Viipaloi tomaatit ja revi salaatti.

5. Sekoita sinappi pehmeän voin joukkoon.

6. Voitele lämpimät letut sinappivoilla. Nostele neljän letun päälle salaatinlehdet, tomaattiviipaleet, kananmunat ja pekonit. Käännä loput letut kansiksi.

7. Tarjoa heti hyvän kahvin kera.

Katso myös: Banaani-mysliletut

Katso myös Kotiliesi.fi: Juustoiset juuresletut

X