Aasialaiset kalapullat ja vokkijuurekset
Aasialaiset kalapyörykät saavat kaverikseen vokattua lanttua, porkkanaa ja palsternakkaa. Makea chilikastike toimii kivana kastikkeena.
Ainekset
Aasialaiset kalapullat:
- noin 600 g hauki-, siika- tai turskafileetä
- 100 g vihreitä papuja
- ½ limetin kuori raastettuna ja puristettu mehu
- ½ punainen chili
- 1 kananmuna
- 1 rkl kalakastiketta
- 1/2 dl maissitärkkelysjauhoja
Vokkijuurekset
- 1 porkkana
- 1 palsternakka
- pala lanttua
- ½ Kesäkurpitsa
- suolaa ja mustapippuria
Lisäksi
- 2 rkl rypsiöljyä paistamiseen
- makeaa chilikastiketta
Valmistusohje
Aasialaiset kalapullat ja vokkijuurekset tehdään helposti näin:
1. Hienonna nahaton kalafilee veitsellä tai monitoimikoneella. Käytä pavut nopeasti kiehuvassa vedessä ja siirrä kylmään veteen. Valuta ja hienonna pieniksi paloiksi. Siirrä
kala ja pavut kulhoon ja sekoita joukkoon muut ainekset. Muotoile seoksesta litteitä, pyöreitä pihvejä.
2. Kuori ja leikkaa porkkana, palsternakka, lanttu ja kesäkurpitsa ohuiksi tikuiksi. Vokkaa kasvikset rapsakan pehmeiksi ja mausta ripauksella suolaa ja rouhittua mustapippuria.
3. Paista kalapihvejä öljytyssä teflonpannussa noin viisi minuuttia, kunnes ne ovat täysin kypsiä ja pinnaltaan kauniin kullanruskeita. Nosta pihvit valumaan talouspaperin päälle.
4. Tarjoa aasialaiset kalapullat ja vokkijuurekset kuumina makean chilikastikkeen ja vokattujen kasvisten kanssa.
1100 kJ (260 kcal)/1 annos
Katso myös: Aasialaiset lohipyörykät
Katso myös Kotiliesi.fi: Itse tehdyt kalapuikot – näillä ohjeilla onnistut!
Kommentit
Hei, olisi mukava tietää tällaisissa tapauksissa, kuinka monta pihviä tai palluraa reseptistä tulee tai montako niitä (edes suurin piirtein) annokseen kuuluu. 🙂
Kommentit
Hei, olisi mukava tietää tällaisissa tapauksissa, kuinka monta pihviä tai palluraa reseptistä tulee tai montako niitä (edes suurin piirtein) annokseen kuuluu. 🙂
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous