Appelsiinimunkkien tekoon menee 60 minuuttia. Niitä syntyy 40 kappaletta ohjetta noudattamalla.
Reseptit

Appelsiinimunkit

Teksti: Anna.fi Kuvat: Colourbox

Valmistusaika

yli 60 min

Vaikeusaste

Vaativa

Annosmäärä

40

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 5 dl maitoa
  • 50 g hiivaa
  • 1.5 dl sokeria
  • 2 munaa
  • 2 tl suolaa
  • 2 tl kardemummaa
  • appelsiinin raastettu kuori
  • noin 14 dl vehnäjauhoja
  • 150 g margariinia

uppopaistamiseen:

  • 1 l öljyä

pinnalle:

  • sokeria

Valmistusohje

Vastapaistetut appelsiininmakuiset munkit kieritetään sokerissa ja syödään saman tien.

  1. Murenna hiiva kädenlämpöiseen maitoon. Sekoita joukkoon munat, sokeri, suola mausteet ja jauhot sekä lopuksi pehmeä rasva. Alusta pehmeä taikina ja anna sen kohota noin 20 minuuttia vedottomassa paikassa leivinliinalla peitettynä.
  2. Leivo taikinasta noin 45 pyöreää pullaa ja kohota niitä leivinliinan alla 10 minuuttia. Paista pyöreitä munkkeja tai rinkilöitä: työnnä molemmat etusormet pullan keskelle ja pyöräytä rinkeliksi.
  3. Uppopaista noin 4 munkkia kerrallaan kuumassa rasvassa. Kun munkin toinen puoli on saanut kauniin värin, käännä ja paista toinen puoli. Nosta munkit valumaan talouspaperilla vuoratulle alustalle. Kierittele kuumat munkit sokerissa lautasella tai paperipussissa.

Kokeile myös näitä reseptejä:
Sima
Inkiväärisima

X