Reseptit

Balsamico-punakaali

Tarjoa balsamico-punakaali esimerkiksi joulumakkaroiden tai -kinkun lisukkeena.
Teksti: Taina Salovaara

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

6

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • ½ punakaalia
  • 1 punasipuli
  • voita tai öljyä
  • 1 dl balsamicoa
  • 1–2 rkl siirappia
  • 2 dl kasvislientä
  • 1 omena
  • suolaa
  • pippuria
  • silputtua persiljaa

Valmistusohje

1. Leikkaa punakaali ohuiksi suikaleiksi. Silppua sipuli. Kuumenna kaali-sipulisekoitusta paistokasarissa voissa tai öljyssä noin 10 minuuttia.

2. Kaada päälle balsamico ja kasvisliemi, mausta siirapilla, suolalla ja pippurilla.

3. Anna kaalin hautua kannen alla puolisen tuntia. Lisää kuutioitu omena hauduttamisen puolivälissä.

4. Silppua valmiin punakaalihöystön pinnalle persiljaa. Tarjoa esimerkiksi joulumakkaroiden tai -kinkun lisukkeena.

X