Reseptit

Banaani-suklaaletut

Banaani-suklaaletut taipuvat näyttäväksi jälkiruoaksi, kun ainekset kokoaa lasimaljaan. Lettujen, suklaan, makean marengin ja banaanin liitto on koukuttava!

Teksti:
Teresa Välimäki
Kuvat:
Tommi Tuomi

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Banaani-suklaaletut:

  • 12 pientä lettua (n. 2/3 lettutaikina-annosta)

Suklaakastike:

  • 1 dl sokeria
  • 1 dl tummaa kaakaojauhetta
  • 1 dl kuohukermaa
  • 1/4 tl suolaa

Viimeistelyyn:

  • 2 banaania viipaleita
  • 4-6 valmista pientä marenkia

Valmistusohje

Banaani-suklaaletut tehdään näin:

1. Valmista ensi suklaakastike. Mittaa kattilaan suklaakastikkeen ainekset. Vispilöi tasaiseksi ja kiehauta. Nosta kattila liedeltä ja anna hieman jäähtyä.

2. Tee lettutaikina ja paista letuiksi

3. Viipaloi banaanit.

4. Kokoa neljään annosmaljaan kerroksittain lettuja, banaania, suklaakastiketta ja murennettua marenkia (4×3 lettua). Tarjoile heti!

Katso myös: Maapähkinä-suklaaräiskäleet

Katso myös Kotiliesi.fi: Suklaa-kookospannarit

X