Reseptit

Maapähkinä-suklaaräiskäleet

Nämä räiskäle­annokset todista­vat sen, että jos­kus enemmän on enemmän. Annok­sessa on lettua, suklaata, kermaa, kinuskia ja suolapähkinöitä.
Teksti: suvi RÜSTER Kuvat: pekka Holmström

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

6

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 5 dl manteli- tai pähkinämaitoa
  • 4 kananmunaa
  • 1 dl maapähkinävoita
  • 3 rkl sokeria
  • 3 dl vehnäjauhoja
  • voita paistamiseen

tarjoiluun

  • 2 dl kuohukermaa
  • 1 dl kinuskikastiketta
  • 100 g tummaa suklaata sulatettuna
  • 50 g tummaa suklaata rouhittuna
  • 50 g suolapähkinöitä rouhittuina

Valmistusohje

1. Vispilöi mantelimaidon joukkoon kananmunat, maapähkinävoi ja sokeri. Lisää jauhot ja anna taikinan turvota hetki.

2. Paista taikinasta räiskäleitä voissa paistinpannulla.

3. Vahdota kerma ja kääntele joukkoon kinuskikastike.

4. Nosta letut lautasille ja lisää päälle kinuski-kermavaahtoa, sulatettua suklaata ja suklaa- sekä suolapähkinärouhetta. Nauti!

Suklaiset letut sulavat suuhun:

suklaaletut

Suklaaletut

suklaablinit

Suklaablinit

kirsikka-suklaapannukakut

Kirsikka-suklaapannukakut

Kotilesi.fi: Kookos-suklaapannarit

X