7.4.2012

Bouillabaisse eli ranskalainen kala-äyriäiskeitto

Teksti: Taina Salovaara

Valmistusaika

yli 60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

Arvostelu

Ainekset

liemi:

1 kg kuorimattomia katkarapuja
1 sipuli
1/2 fenkolia
1 porkkana
1 palsternakka
3–4 valkosipulinkynttä
0.5 dl tomaattipyreetä
400 g tomaattia
4 timjamin oksaa
1 nippu tilliä
3 laakerinlehteä
1 tähtianis
5 dl valkoviiniä
1 l kalalientä +1 l vettä

keittoon:

1 peruna
1 porkkana
100 g valkoista kalaa
100 g kuorittuja katkarapuja
(30 g sardellifileitä)
0.5 g sahramia

annoksiin:

paahdettuja äyriäisiä ja/tai kalaa maun mukaan

Valmistusohje

1. Sulata katkaravut. Kuumenna rapuja ja paloiteltuja kasviksia öljytilkassa isossa kattilassa, kunnes juurekset vähän pehmenevät ja saavat väriä. Lisää paloitellut tomaatit ja jatka kuumennusta jonkin aikaa.

2. Lisää mausteet, viini, vesi sekä kalaliemi. Hauduta kannen alla hiljalleen noin 30 minuuttia. Siivilöi liemi.

3. Pane kattilaan paloitellut perunat ja porkkanat sekä kalafileet. Kaada päälle liemi ja hauduta, kunnes juurekset pehmenevät.

4. Lisää kuoritut katkaravunpyrstöt, sardellifileet ja sahrami. Soseuta keitto ja tarkista maku.

5. Tarjoa keitto grillatuilla äyriäisillä ja/tai kalapaloilla höystettynä leivän ja aiolin eli valkosipulimajoneesin kanssa.
 

Kommentit (0)

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *