
Bouillabaisse eli ranskalainen kala-äyriäiskeitto
Ainekset
liemi:
- 1 kg kuorimattomia katkarapuja
- 1 sipuli
- 1/2 fenkolia
- 1 porkkana
- 1 palsternakka
- 3–4 valkosipulinkynttä
- 0.5 dl tomaattipyreetä
- 400 g tomaattia
- 4 timjamin oksaa
- 1 nippu tilliä
- 3 laakerinlehteä
- 1 tähtianis
- 5 dl valkoviiniä
- 1 l kalalientä +1 l vettä
keittoon:
- 1 peruna
- 1 porkkana
- 100 g valkoista kalaa
- 100 g kuorittuja katkarapuja
- (30 g sardellifileitä)
- 0.5 g sahramia
annoksiin:
- paahdettuja äyriäisiä ja/tai kalaa maun mukaan
Valmistusohje
1. Sulata katkaravut. Kuumenna rapuja ja paloiteltuja kasviksia öljytilkassa isossa kattilassa, kunnes juurekset vähän pehmenevät ja saavat väriä. Lisää paloitellut tomaatit ja jatka kuumennusta jonkin aikaa.
2. Lisää mausteet, viini, vesi sekä kalaliemi. Hauduta kannen alla hiljalleen noin 30 minuuttia. Siivilöi liemi.
3. Pane kattilaan paloitellut perunat ja porkkanat sekä kalafileet. Kaada päälle liemi ja hauduta, kunnes juurekset pehmenevät.
4. Lisää kuoritut katkaravunpyrstöt, sardellifileet ja sahrami. Soseuta keitto ja tarkista maku.
5. Tarjoa keitto grillatuilla äyriäisillä ja/tai kalapaloilla höystettynä leivän ja aiolin eli valkosipulimajoneesin kanssa.
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous