Reseptit

Broccolinimunakas

Broccilinimunakas on yksi parhaista arkiruoista. Se on ruokaisa sekä nopea ja helppo tehdä. Lisää höysteeksi parmesaania ja herneitä.

Teksti:
Teresa Välimäki
Kuvat:
Tommi Tuomi

Valmistusaika

alle 30 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

0

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Broccolinimunakas

  • 200-250 g varsiparsakaalia eli broccolinia
  • 2 rkl oliiviöljyä
  • 1 rkl voita
  • 4 kananmunaa
  • 1/2 dl maitoa tai kermaa
  • suolaa
  • mustapippuria
  • 1 dl kevätsipulia hienonnettuna
  • 200 g pakasteherneitä
  • 50 g parmesaanijuustoa raastettuna

Viimeistelyyn

  • rucolaa

Valmistusohje

Broccolinimunakas tehdään helposti näin:

1. Pese ja kuivaa varsiparsakaalit. Leikkaa varsista kuiva pinta pois.

2. Kuumenna oliiviöljy ja voi isolla paistinpannulla ja lisää varsiparsakaalit pannulle ja anna niiden paistua siinä tovi. Mausta kevyesti suolalla ja mustapippurilla.

3. Riko kananmunat kulhoon ja lisää maito tai kerma. Vispilöi seos haarukalla tasaiseksi. Mausta suolalla ja mustapippurilla.

4. Kaada munaseos varsiparsakaalien päälle ja laske lieden lämpöä hieman. Jätä kypsymään.

5. Kun munamassa alkaa hyytyä, ravistele pannua siten, että munakas irtoaa hyvin pannusta.

6. Lisää munakkaan pinnalle kevätsipuli, herneet ja parmesaani. Peitä pannu isolla kannella ja anna munakkaan kypsyä loppuun.

7. Liu’uta broccolinimunakas lautaselle ja viimeistele rucolalla. 

Katso myös: Parsakaalifrittata

Katso myös Kotiliesi.fi: Italialainen munakas

X