Gluteenittomat_blinit
Reseptit

Gluteenittomat blinit

Gluteenittomien pikkublinien seurana on mätimoussea ja lime-punapippurigraavattua lohta.
Teksti: Kaisa Nieminen Kuvat: Kristiina Kurronen/Otavamedia

Valmistusaika

yli 60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

35

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 25 g hiivaa
  • 5 dl täysmaitoa
  • 21/2 dl gluteenitonta jauhoseosta
  • 1 dl tattarijauhoja
  • 1 prk kermaviiliä
  • 3 keltuaista
  • 3 valkuaista
  • 1/2 tl suolaa
  • voita paistamiseen

Valmistusohje

1. Liota hiiva kädenlämpöiseen maitoon. Lisää molemmat jauhot. Anna taikinan olla peitettynä huoneenlämmössä noin tunnin verran.

2. Lisää kermaviili ja keltuaiset. Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi ja sekoita varovasti nostellen taikinaan. Paista blinit pannulla runsaassa voissa kauniin ruskeiksi. Tarjoa blinien kanssa mätimoussea ja lime-punapippurigraavattua lohta.

Katso myös:
Herkkublinit, Ruoka.fi
Venäläiset blinit, Ruoka.fi
Spelttiblinit, Kotiliesi.fi

X