Reseptit

Gluteenittomat blinit

24.1.2016 Teksti: Kaisa Nieminen Kuvat: Kristiina Kurronen/Otavamedia

Valmistusaika

yli 60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

35

Arvostelu

Gluteenittomien pikkublinien seurana on mätimoussea ja lime-punapippurigraavattua lohta.

Ainekset

25 g hiivaa
5 dl täysmaitoa
21/2 dl gluteenitonta jauhoseosta
1 dl tattarijauhoja
1 prk kermaviiliä
3 keltuaista
3 valkuaista
1/2 tl suolaa
voita paistamiseen

Valmistusohje

1. Liota hiiva kädenlämpöiseen maitoon. Lisää molemmat jauhot. Anna taikinan olla peitettynä huoneenlämmössä noin tunnin verran.

2. Lisää kermaviili ja keltuaiset. Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi ja sekoita varovasti nostellen taikinaan. Paista blinit pannulla runsaassa voissa kauniin ruskeiksi. Tarjoa blinien kanssa mätimoussea ja lime-punapippurigraavattua lohta.

Katso myös:
Herkkublinit, Ruoka.fi
Venäläiset blinit, Ruoka.fi
Spelttiblinit, Kotiliesi.fi

Julkaistu aiemmin

Lehden logo