Reseptit

Goalainen kalacurry

25.2.2016 Teksti: Taina Salovaara Kuvat: Mirva Kakko/Otavamedia

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kala on goalaisten perusruokaa ja suuri osa kalasta päätyy erilaisiin curryihin.

Ainekset

800 g tuoretta kalaa fileoituna (yhtä tai kahta lajia)
1 tl suolaa
1 sitruunan mehu
1 1/2 tl juustokuminan siemeniä
1 tl korianterin siemeniä
1/2 tl kokonaisia mustapippureita
2 tl ruskeaa sokeria
3 rkl öljyä
2 hienonnettua valkosipulinkynttä
1 rkl raastettua inkivääriä
1/4 tl chilijauhetta
1/2 tl kurkumaa
1 pieni prk kookosmaitoa
1 dl kermaa
2 dl vettä
1 kalaliemikuutio
ripaus sahramia
50 g babypinaattia
1–2 chiliä suikaleina
silputtua korianteria

Valmistusohje

1. Leikkaa kala annospaloiksi. Mausta palat suolalla ja puserra sekaan sitruunamehu.

2. Hiero juustokuminan ja korianterin siemenet sekä mustapippurit sokerin kanssa hienoksi morttelissa. Kuumenna öljy vokissa. Lisää mausteseos ja kuumenna hetki sekoitellen. Lisää valkosipuli, inkivääri, chilijauhe ja kurkuma. Kuumenna hetki. Kaada pannulle kookosmaito, kerma ja vesi. Murenna sekaan kalaliemikuutio, lisää sahrami. Anna liemen kiehua hiljalleen 5 minuuttia.

3. Lisää kalapalat ja pinaatti liemeen. Kuumenna kiehuvaksi ja keitä hiljalleen noin minuutti tai kunnes kala on kypsää. Tarkista suolan määrä. Ripottele pinnalle ohuita chilisuikaleita ja korianteria. Tarjoa curry keitetyn basmatiriisin kanssa.

Katso myös:
Intialainen kardemummakala, Ruoka.fi
Intialainen lohicurry, Ruoka.fi
Lohta ja bataattimuusia intialaisittain, Kotiliesi.fi