Reseptit

Goalainen kalacurry

Kala on goalaisten perusruokaa ja suuri osa kalasta päätyy erilaisiin curryihin.

Teksti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Mirva Kakko/Otavamedia

Juustokumina, korianteri ja inkivääri maustavat kalacurryn herkuksi.

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Goalainen kalacurry:

  • 800 g tuoretta kalaa fileoituna (yhtä tai kahta lajia)
  • 1 tl suolaa
  • 1 sitruunan mehu
  • 1 1/2 tl juustokuminan siemeniä
  • 1 tl korianterin siemeniä
  • 1/2 tl kokonaisia mustapippureita
  • 2 tl ruskeaa sokeria
  • 3 rkl öljyä
  • 2 hienonnettua valkosipulinkynttä
  • 1 rkl raastettua inkivääriä
  • 1/4 tl chilijauhetta
  • 1/2 tl kurkumaa
  • 1 pieni prk kookosmaitoa
  • 1 dl kermaa
  • 2 dl vettä
  • 1 kalaliemikuutio
  • ripaus sahramia
  • 50 g babypinaattia
  • 1–2 chiliä suikaleina
  • silputtua korianteria

Valmistusohje

1. Leikkaa kala annospaloiksi. Mausta palat suolalla ja puserra sekaan sitruunamehu.

2. Hiero juustokuminan ja korianterin siemenet sekä mustapippurit sokerin kanssa hienoksi morttelissa. Kuumenna öljy vokissa. Lisää mausteseos ja kuumenna hetki sekoitellen. Lisää valkosipuli, inkivääri, chilijauhe ja kurkuma. Kuumenna hetki. Kaada pannulle kookosmaito, kerma ja vesi. Murenna sekaan kalaliemikuutio, lisää sahrami. Anna liemen kiehua hiljalleen 5 minuuttia.

3. Lisää kalapalat ja pinaatti liemeen. Kuumenna kiehuvaksi ja keitä hiljalleen noin minuutti tai kunnes kala on kypsää. Tarkista suolan määrä. Ripottele pinnalle ohuita chilisuikaleita ja korianteria. Tarjoa curry keitetyn basmatiriisin kanssa.

Katso myös:
Intialainen kardemummakala, Ruoka.fi
Intialainen lohicurry, Ruoka.fi
Lohta ja bataattimuusia intialaisittain, Kotiliesi.fi

X