Reseptit

Graavilohikäärö

Graavilohi kiertyy jouluna sushimaiselle rullalle. Tarjoa lohen lisänä soseutetusta avokadosta ja majoneesista tehtyä, piparjuuritahnalla maustettua kastiketta.

Teksti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Jukka Pakarinen/Otavamedia

Valmistusaika

yli 60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

0

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 200 g graavilohta ohuina viipaleina
  • pala tuoretta kurkkua
  • 1 dl puuroriisiä
  • 1 rkl viinietikkaa
  • 1 tl sokeria
  • 0.5 tl suolaa
  • 0.5 tl wasabia
  • sushi-inkivääriä

pinnalle:

  • furikakea (japanilainen mausteseos)tai paahdettuja seesaminsiemeniä

Lisäksi:

  • 1 dl majoneesia
  • 1 avokado
  • piparjuuritahnaa

Valmistusohje

Huuhtele riisit runsaalla kylmällä vedellä kunnes vesi on kirkasta. Mittaa riisin päälle kattilaan 2 dl vettä ja peitä kannella. Kiehauta ja laske lämpö hyvin miedoksi. Keitä hiljalleen 15 minuuttia. Nosta kattila pois levyltä ja anna riisin vielä jälkikypsyä kannen alla kymmenisen minuuttia. Sekoita sokeri ja suola etikan joukkoon. Mausta riisi seoksella ja anna jäähtyä huoneenlämpöiseksi.

Levitä graavilohiviipaleet limittäin suorakaiteen muotoiseksi levyksi sushimaton tai tuorekelmun päälle. Levitä päälle riisi. Halkaise kurkku, poista siemenet ja leikkaa kurkusta ohuita tankoja. Pane aina kaksi tankoa vierekkäin levyn pitkän sivun alareunaan. Lisää mausteeksi wasabinokareita ja inkiväärilastuja. Pyöritä levy kääröksi pitkältä sivulta aloittaen. Anna käärön olla kylmässä tarjoiluhetkeen asti.

Ripottele käärön pinnalle maustesekoitusta tai kuivalla pannulla paahdettuja seesaminsiemeniä. Leikkaa käärö viipaleiksi ja aseta tarjolle. Tarjoa lisänä soseutetusta avokadosta ja majoneesista tehtyä, piparjuuritahnalla maustettua kastiketta.

Lohiherkut kuuluvat jouluun:

lohikaarot_-ja_siiderikastike

Omenalla täytetyt lohikääröt ja lämmin siiderikastike

726062-lohileipa.jpg

Graavilohta ja mätiä tummalla leivällä

951577-graavilohi_avokadotartar.jpg

Graavilohi-avokadotartar

Kotiliesi.fi: Lohikääröt

X