Graavilohikäärö
Graavilohi kiertyy jouluna sushimaiselle rullalle. Tarjoa lohen lisänä soseutetusta avokadosta ja majoneesista tehtyä, piparjuuritahnalla maustettua kastiketta.
Ainekset
- 200 g graavilohta ohuina viipaleina
- pala tuoretta kurkkua
- 1 dl puuroriisiä
- 1 rkl viinietikkaa
- 1 tl sokeria
- 0.5 tl suolaa
- 0.5 tl wasabia
- sushi-inkivääriä
pinnalle:
- furikakea (japanilainen mausteseos)tai paahdettuja seesaminsiemeniä
Lisäksi:
- 1 dl majoneesia
- 1 avokado
- piparjuuritahnaa
Valmistusohje
Huuhtele riisit runsaalla kylmällä vedellä kunnes vesi on kirkasta. Mittaa riisin päälle kattilaan 2 dl vettä ja peitä kannella. Kiehauta ja laske lämpö hyvin miedoksi. Keitä hiljalleen 15 minuuttia. Nosta kattila pois levyltä ja anna riisin vielä jälkikypsyä kannen alla kymmenisen minuuttia. Sekoita sokeri ja suola etikan joukkoon. Mausta riisi seoksella ja anna jäähtyä huoneenlämpöiseksi.
Levitä graavilohiviipaleet limittäin suorakaiteen muotoiseksi levyksi sushimaton tai tuorekelmun päälle. Levitä päälle riisi. Halkaise kurkku, poista siemenet ja leikkaa kurkusta ohuita tankoja. Pane aina kaksi tankoa vierekkäin levyn pitkän sivun alareunaan. Lisää mausteeksi wasabinokareita ja inkiväärilastuja. Pyöritä levy kääröksi pitkältä sivulta aloittaen. Anna käärön olla kylmässä tarjoiluhetkeen asti.
Ripottele käärön pinnalle maustesekoitusta tai kuivalla pannulla paahdettuja seesaminsiemeniä. Leikkaa käärö viipaleiksi ja aseta tarjolle. Tarjoa lisänä soseutetusta avokadosta ja majoneesista tehtyä, piparjuuritahnalla maustettua kastiketta.
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous