granola
Itse tehdyssä granolassa rouskuvat pähkinät ja siemenet. Rasvaa ja sokeria on kaupan valmiisiin versioihin verrattuna usein huomattavasti vähemmän.
Reseptit

Granola

Granola on rouskuvan koukuttavaa. Siinä maistuvat pähkinät ja siemenet. Tässä perusohje, jota voit muunnella maun ja kaapin sisällön mukaan.
Teksti: Matleena Lahti Kuvat: Pekka Nieminen/Otavamedia

Valmistusaika

yli 60 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

0

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Granola:

  • 5 dl gluteenittomia kaurahiutaleita
  • 1-2 dl pähkinöitä (pekaani- tai macadamia-)
  • 1 1/2 dl auringonkukansiemeniä
  • 1 1/2 dl kurpitsansiemeniä
  • 1/4 dl kylmäpuristettua öljyä (esim. rypsiöljyä)
  • 1/4 dl vahterasiirappia

Valmistusohje

Granola tehdään helposti näin:

1. Sekoita kuivat aineet Lisää sekaan öljy sekä vaahterasiirappi.

2. Levitä seos uunipellille leivinpaperin päälle.

3. Paahda granola 150-asteisessa uunissa 30– 40 minuuttia. Kääntele seosta välillä.

Katso myös: Virtaa viikkoon näillä ravitsevilla aamupaloilla – resepti viikon jokaiselle aamulle

Katso myös Kotiliesi.fi: Mysli antaa makua ja potkua välipaloihin ja herkkuihin – 8 maukasta ohjetta 

X