Reseptit

Granola

Itse tehdyssä granolassa rouskuvat pähkinät ja siemenet. Pekaani- ja macadamiapähkinät sopivat myös FODMAP-ruokavalioon.
Teksti: Matleena Lahti Kuvat: Pekka Nieminen/Otavamedia

Valmistusaika

yli 60 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

0

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 5 dl gluteenittomia kaurahiutaleita
  • 1-2 dl pähkinöitä (pekaani- tai macadamia-)
  • 1 1/2 dl auringonkukansiemeniä
  • 1 1/2 dl kurpitsansiemeniä
  • 1/4 dl kylmäpuristettua öljyä (esim. rypsiöljyä)
  • 1/4 dl vahterasiirappia

Valmistusohje

1. Sekoita kuivat aineet Lisää sekaan öljy sekä vaahterasiirappi.

2. Levitä seos uunipellille leivinpaperin päälle.

3. Paahda 150-asteisessa uunissa 30– 40 minuuttia. Kääntele seosta välillä.

X