Reseptit

Granola

19.7.2018 Teksti: Matleena Lahti Kuvat: Pekka Nieminen/Otavamedia

Valmistusaika

yli 60 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

Arvostelu

Itse tehdyssä granolassa rouskuvat pähkinät ja siemenet. Pekaani- ja macadamiapähkinät sopivat myös FODMAP-ruokavalioon.

Ainekset

5 dl gluteenittomia kaurahiutaleita
1-2 dl pähkinöitä (pekaani- tai macadamia-)
1 1/2 dl auringonkukansiemeniä
1 1/2 dl kurpitsansiemeniä
1/4 dl kylmäpuristettua öljyä (esim. rypsiöljyä)
1/4 dl vahterasiirappia

Valmistusohje

1. Sekoita kuivat aineet Lisää sekaan öljy sekä vaahterasiirappi.

2. Levitä seos uunipellille leivinpaperin päälle.

3. Paahda 150-asteisessa uunissa 30– 40 minuuttia. Kääntele seosta välillä.

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Suosittelemme