![](https://anna.fi/awpo/img/2018/07/granola.jpg?s=213d43e2f7a286b94b589052e1689bf6&fit=crop)
Granola
Granola on rouskuvan koukuttavaa. Siinä maistuvat pähkinät ja siemenet. Tässä perusohje, jota voit muunnella maun ja kaapin sisällön mukaan.
Itse tehdyssä granolassa rouskuvat pähkinät ja siemenet. Rasvaa ja sokeria on kaupan valmiisiin versioihin verrattuna usein huomattavasti vähemmän.
Ainekset
Granola:
- 5 dl gluteenittomia kaurahiutaleita
- 1-2 dl pähkinöitä (pekaani- tai macadamia-)
- 1 1/2 dl auringonkukansiemeniä
- 1 1/2 dl kurpitsansiemeniä
- 1/4 dl kylmäpuristettua öljyä (esim. rypsiöljyä)
- 1/4 dl vahterasiirappia
Valmistusohje
Granola tehdään helposti näin:
1. Sekoita kuivat aineet Lisää sekaan öljy sekä vaahterasiirappi.
2. Levitä seos uunipellille leivinpaperin päälle.
3. Paahda granola 150-asteisessa uunissa 30– 40 minuuttia. Kääntele seosta välillä.
Katso myös: Virtaa viikkoon näillä ravitsevilla aamupaloilla – resepti viikon jokaiselle aamulle
Katso myös Kotiliesi.fi: Mysli antaa makua ja potkua välipaloihin ja herkkuihin – 8 maukasta ohjetta
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous