Reseptit

Grillattu feta

Grillattu feta on ihanaa! Pehmeäksi grillissä paahtuneen fetan ja kasvikset voi tarjota esimerkiksi tortilloihin tai rieskojen kääräistyinä.

Teksti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Sampo Korhonen/Otavamedia

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Grillattu feta:

  • 200 g fetajuustoa
  • 3 rkl siemensekoitusta
  • 1 rkl oliiviöljyä
  • 2 tl vaahterasiirappia

Lisäksi:

  • 1 munakoiso
  • 2 rkl oliiviöljyä
  • 1/2 tl sormisuolaa
  • 1/2 tl juustokuminaa
  • 1/4 tl mustapippuria
  • 250 g grillipaprikoita
  • litteää leipää

Valmistusohje

Grillattu feta valmistuu helposti näin:

1. Taittele kaksinkertaisesta foliosta ”vuoka” fetajuustolle. Siirrä feta vuokaan. Lisää feta-juuston pinnalle siemenet ja valuta niiden päälle öljy ja vaahterasiirappi.

2. Leikkaa munakoiso pitkittäin tai poikittain noin sentin paksuisiksi viipaleiksi. Voitele munakoisot öljyllä, mausta suolalla, juustokuminalla ja pippurilla. Puolita paprikat ja poista siemenet.

3. Laita feta grilliin ja anna sen paahtua noin 20 minuuttia tai kunnes juusto on aivan pehmeää. Grillaa samalla kasvikset fetapaketin vieressä.

4. Tarjoa grillattu feta ja kasvikset kuumina leivän, esimerkiksi rapeiden yrttileipien tai valkosipulileivän kanssa.

Katso myös Kotiliesi.fi: Näin tehdään vaahdotettu feta

X