Reseptit

Valkosipulileipä

Mehevä valkosipulileipä sulaa suussa ja tuo kevyeen salaattilounaaseen ruokaisuutta.

Teksti:
Katri Schröder
Kuvat:
Jukka Pakarinen

Valmistusaika

alle 30 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

6

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Valkosipulileipä

  • 1 ranskanleipä
  • 75 g voita
  • 2 valkosipulinkynttä
  • ripaus suolaa
  • yrttejä

Valmistusohje

Mehevä valkosipulileipä syntyy helposti ja  hetkessä. Valkosipulileipä maistuu salaatin tai ranskalaisen kalakeiton tai pasta-annoksen kanssa.

Valkosipulileipä tehdään näin:

Viipaloi ranskanleipä niin, että palat jäävät alaosastaan kiinni. Sulata rasva ja purista joukkoon kaksi valkosipulinkynttä. Lisää ripaus suolaa ja yrttejä. Nosta leipä kaksinkertaiselle foliopaperille. Valuta rasvaseos viipaleiden väliin ja leivän päälle. Kiedo valkosipulileipä folioon.

Paista 200 asteessa 15 minuuttia. Poista folio ja paahda valkosipulileipä rapeakuoriseksi, noin 5 minuuttia.

Katso myös:

Ratatouille ja valkosipulileipä

Kotiliesi.fi: valkosipulipatonki

X