Reseptit

Valkosipulileipä

3.11.2015 Teksti: Katri Schröder Kuvat: Jukka Pakarinen

Valmistusaika

alle 30 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

Arvostelu

Ainekset

1 ranskanleipä
75 g voita
2 valkosipulinkynttä
ripaus suolaa
yrttejä

Valmistusohje

Mehevä valkosipulileipä syntyy helposti ja  hetkessä. Valkosipulileipä maistuu salaatin tai ranskalaisen kalakeiton kanssa.

Viipaloi ranskanleipä niin, että palat jäävät alaosastaan kiinni. Sulata rasva ja purista joukkoon kaksi valkosipulinkynttä. Lisää ripaus suolaa ja yrttejä. Nosta leipä
kaksinkertaiselle foliopaperille. Valuta rasvaseos viipaleiden väliin ja leivän päälle. Kiedo leipä folioon.

Paista 200 asteessa 15 minuuttia. Poista folio ja paahda leipä rapeakuoriseksi, noin 5 minuuttia.

Katso myös:

Ratatouille ja valkosipulileipä

Kotiliesi.fi: valkosipulipatonki