Vinkit

Pasta x 7 - ota talteen herkulliset pastareseptit

Teksti:
Anna.fi

Kokosimme tähän Ruoka.fi:n reseptiarkistosta seitsemän herkullista pastareseptiä, vaikkapa viikon jokaiselle päivälle omansa. Nopein pastakastike syntyy noin vartissa, toiset puolessa tunnissa ja paria voi haudutella pidempään.

Omena-pekonipasta on upea makuyhdistelmä suolaista ja makeaa.

Pasta ai frutti di mare on yksi Italian suosituimpia pasta-annoksia. Valkosipuli ja chili maustavat äyriäiset juuri sopivasti.

Paistettu sipuli antaa tälle savulohi-pastalle ihanan aromin. Viimeistele annos paahdetulla sitruunalla ja tuoreella tillillä.

Valkosipulilla ja chilillä maustettu pinaattipasta on maukas ruoka ja nopea valmistaa. Pinaattipastan makua voi muunnella käyttämällä joko fetaa tai parmesaania, kuten kuvan annoksessa.

Pasta alla Puttanesca tarkoittaa suomeksi pastaa ilotytön tapaan. Kastike syntyy sardelleista, tomaattikastikkeesta, kapriksista. Sitä voi säväyttää tuoreella chilillä, jos pitää tulisemmasta kastikkeesta. Tässä reseptissä tomaattikastike tehdään itse, mutta sen voi korvata säilötyillä tomaateilla, jolloin kastike valmistuu alle 30 minuutissa.

Kermainen sitruuna-rucolapasta valmistetaan mascarpone-juustosta, valkoviinistä, rucolasta ja sitruunasta alle 30 minuutissa. Helppoa, yksinkertaista ja hyvää.

Ragù alla bolognese, italialainen jauhelihakastike on kaikille tuttu pastaruoka. Pitkään haudutettu kastike kannattaa tarjota joko tagliatellen tai penne-pastan kanssa, sillä ohut spagetti ei sido kastiketta, vaan kastike putoaa haarukasta. Ragu saa hautua vähintään puolitoista tuntia, mieluummin useita tunteja, jolloin liha hajoaa kastikkeeseen ja mausta tulee mehevä ja runsas.

Kuvat: Otavamedia ja Colourbox.com

Koonnut: Leena Kalliokoski

Katso myös:

Itsetehty pasta on pastan verran parempaa
Gourmet-pastaa rakkaudella

Kotiliesi.fi: Makaroniruoka maistuu koko perheelle

 

X