Omena-pekonipasta
Omena-pekonipasta on upea makuyhdistelmä suolaista ja makeaa.
Ainekset
Omena-pekonipasta
- 400 g tagliatelle-nauhapastaa
- vettä ja suolaa
- 1 pkt pekonia
- 2 hapokasta omenaa kuorineen
- 2 tl ruokosokeria
- 1/4 tl suolaa
- 1/4 tl mustapippuria
- 2–3 rkl tuoretta salviaa hienonnettuna
Viimeistelyyn
- 100 g fetajuustoa murustettuna
Valmistusohje
Omena-pekonipasta valmistuu näin helposti:
1. Keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaan juuri ja juuri kypsäksi runsaassa suolalla maustetussa vedessä.
2. Suikaloi pekoni ja laita se kuumenevalle paistinpannulle ruskistumaan. Kuutioi omenat ja lisää kuutiot pannulle, kun pekoni on ruskistunut. Paista seosta pannulla hetki ja mausta sokerilla sekä suolalla ja mustapippurilla. Lisää myös salvia.
3. Valuta pasta lävikössä ja kaada se paistinpannulle omena-pekoniseoksen sekaan. Kääntele makuaineet pastan joukkoon ja jaa pasta lautasille.
4. Ripottele pasta-annoksen pinnalle fetajuustoa ja nauti omena-pekonipasta heti raikkaan, yrttikastikkeen kanssa tarjottavan salaatin kanssa..
Saatat pitää myös herkullisesta kurpitsa-pekonipastasta tai kermalla mehevöitetystä pasta carbonarasta.
Katso myös Kotiliesi.fi: Spagetti Bolognese valmistuu näin
Kommentit
Pekonipasta on nopeaa ja maistuvaa. Varmaan kerran kuussa tulee laitettua. Itse tykkään laittaa kermaa hiukan joukkoon, hyvät ainessuhteet löysin viiniä ja ruokaa yhdistävästä blogista:
https://www.rosaviinijaruoka.fi/resepti/kermainen-pekonipasta/
Kommentit
Pekonipasta on nopeaa ja maistuvaa. Varmaan kerran kuussa tulee laitettua. Itse tykkään laittaa kermaa hiukan joukkoon, hyvät ainessuhteet löysin viiniä ja ruokaa yhdistävästä blogista:
https://www.rosaviinijaruoka.fi/resepti/kermainen-pekonipasta/
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous