Reseptit

Omena-pekonipasta

Omena-pekonipasta on upea makuyhdistelmä suolaista ja makeaa.

Teksti:
Teresa Välimäki
Kuvat:
Ari Heinonen/Otavamedia

Valmistusaika

alle 30 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Omena-pekonipasta

  • 400 g tagliatelle-nauhapastaa
  • vettä ja suolaa
  • 1 pkt pekonia
  • 2 hapokasta omenaa kuorineen
  • 2 tl ruokosokeria
  • 1/4 tl suolaa
  • 1/4 tl mustapippuria
  • 2–3 rkl tuoretta salviaa hienonnettuna

Viimeistelyyn

  • 100 g fetajuustoa murustettuna

Valmistusohje

Omena-pekonipasta valmistuu näin helposti:

1. Keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaan juuri ja juuri kypsäksi runsaassa suolalla maustetussa vedessä.

2. Suikaloi pekoni ja laita se kuumenevalle paistinpannulle ruskistumaan. Kuutioi omenat ja lisää kuutiot pannulle, kun pekoni on ruskistunut. Paista seosta pannulla hetki ja mausta sokerilla sekä suolalla ja mustapippurilla. Lisää myös salvia.

3. Valuta pasta lävikössä ja kaada se paistinpannulle omena-pekoniseoksen sekaan. Kääntele makuaineet pastan joukkoon ja jaa pasta lautasille.

4. Ripottele pasta-annoksen pinnalle fetajuustoa ja nauti omena-pekonipasta heti raikkaan, yrttikastikkeen kanssa tarjottavan salaatin kanssa..

Saatat pitää myös herkullisesta kurpitsa-pekonipastasta tai  kermalla mehevöitetystä pasta carbonarasta.

Katso myös Kotiliesi.fi: Spagetti Bolognese valmistuu näin

X