omena-pekonipasta
Reseptit

Omena-pekonipasta

Omena-pekonipasta on upea makuyhdistelmä suolaista ja makeaa.
Teksti: Teresa Välimäki Kuvat: Ari Heinonen/Otavamedia

Valmistusaika

alle 30 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 400 g tagliatelle-nauhapastaa
  • vettä ja suolaa
  • 1 pkt pekonia
  • 2 hapokasta omenaa kuorineen
  • 2 tl ruokosokeria
  • ripaus suolaa ja mustapippuria
  • 2–3 rkl tuoretta salviaa hienonnettuna

Viimeistelyyn

  • 100 g fetajuustoa murustettuna

Valmistusohje

1. Keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaan juuri ja juuri kypsäksi suolalla maustetussa vedessä.

2. Suikaloi pekoni ja laita se kuumenevalle paistinpannulle ruskistumaan. Kuutioi omenat ja lisää kuutiot pannulle, kun pekoni on ruskistunut. Paista seosta pannulla hetki ja mausta sokerilla sekä suolalla ja mustapippurilla. Lisää myös salvia.

3. Valuta pasta lävikössä ja kaada se paistinpannulle. Kääntele makuaineet pastan joukkoon ja jaa pasta lautasille.

4. Ripottele pinnalle fetajuustoa ja tarjoile heti.

Lisää pastareseptejä:

Gourmet-pastaa – pastaa rakkaudella
Pasta carbonara eli miilunpolttajan spagetti

Kotiliesi.fi: Spagetti Bolognese

X