Grillileivät
Grillileivät lastataan grillatuilla kasviksilla ja kruunataan libanonilaisella labneh-jogurttituorejuustolla. Laita jogurtti hyvissä ajoin valumaan, jotta lopputulos on sopivan kiinteä ja samettisen pehmeä.
Ainekset
Grillileivät
- 4 isoa viipaletta hapanjuurileipää
- 100 g terttuminitomaatteja
- 1 nippu vihreää parsaa
- 100 g herneenpalkoja
- 1/2 kesäkurpitsa
Sitruunaöljy
- 2 rkl oliiviöljyä
- 1 valkosipulinkynsi
- 1 sitruunan raastettu kuori
- 1/4 tl suolaa
- mustapippuria
Labneh
- 3 dl turkkilaista jogurttia
- 3 rkl tilliä tai basilikaa hienonnettuna
- 2 rkl sitruunamehua
- n. 1 rkl hunajaa
- 1/4 tl suolaa
Valmistusohje
Grillileivät tehdään helposti näin:
1. Laita jogurtti vähintään 6 tuntia etukäteen jääkaappiin valumaan esimerkiksi talouspaperilla vuorattuun siivilään. Lisää muut aineet, kun jogurtti on valunut ja kiinteytynyt. Anna labnehin maustua jonkin aikaa ennen tarjoamista.
2. Huuhtele kasvikset. Kuori parsat tarvittaessa (ohuita ei tarvitse kuoria) ja leikkaa niiden tyvestä pois kova osa. Leikkaa kesäkurpitsa reilun senttimetrin paksuisiksi viipaleiksi. Jätä herneenpalot ja tomaatit kokonaisiksi. Sekoita öljy ja mausteet kulhossa. Lisää kasvikset kulhoon ja kääntele ne öljyssä.
3. Grillaa kasviksia kohtalaisella lämmöllä välillä käännelleen noin 5 minuuttia, kunnes ne ruskistuvat kauniisti mutta säilyttävät napakkuutensa. Sipaise leivät kevyesti öljyllä ja grillaa niihin kauniit raidat.
4. Irrota herneet paloista tai käytä palot kokonaisina. Viimeistele grillileivät lisäämällä kasvikset leipien pinnalle ja lusikoi päälle labnehia.
Katso myös: Köyhät ritarit tehdään nyt grillissä – tuoreet marjat kruunaavat kokonaisuuden
Katso myös Kotiliesi.fi: Mitä vegaani laittaa grilliin? Nappaa kesän paras vegaaninen grillimenu
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous