hapanimelä broileri
Reseptit

Hapanimelä broileri

Hapanimelä broileri saa makunystyrät onnesta sykkyrälle. Keitetty broileri on kylvetetty pannulla herkullisen hapanimeläksi. Lisänä maistuu vihanneksilla rikastettu jasmiiniriisi.
Teksti: Taina Salovaara Kuvat: Laura Riihelä

Valmistusaika

yli 60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Broilerit

  • 6 kpl broilerin koipi-reisipaloja (koipipalat seuraavaksi päiväksi)
  • 1 1/2 l vettä
  • 2 kanaliemikuutiota
  • 1 tl suolaa
  • 1 sipuli
  • 1-2 laakerinlehteä

Hapanimelä broileri

  • 6 kypsää broilerin reisipalaa
  • 1 rkl öljyä
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 1/2 dl kanalientä
  • 2 rkl viinietikkaa
  • 2 rkl fariinisokeria
  • 2 rkl soijakastiketta
  • (seesaminsiemeniä)

Vihannesriisi

  • 2 dl jasmiiniriisiä
  • 1 sipuli
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 1/2 punainen paprika
  • 2 porkkanaa
  • 1 rkl öljyä

Pinnalle

  • 1/2 kurkku paloina

Valmistusohje

Hapanimelä broileri tehdään helposti näin:

1. Leikkaa koipi-reidet kahteen palaan keittiösaksilla. Laita palat kattilaan, lisää päälle sen verran kylmää vettä, että palat peittyvät juuri ja juuri. Kuumenna kiehuvaksi ja kuori pinnalle kertyvä vaahto pois. Murenna liemeen kanaliemikuutiot, lisää suola, pilkottu sipuli ja laakerinlehdet. Hauduta broileri kypsäksi, 30–45 minuuttia.

2. Poista kypsennetyistä broilerin reisistä luu halutessasi. Parhaiten työ sujuu tukevilla saksilla. Poista halutessasi myös nahka. Hienonna valkosipuli.

3. Kuumenna öljy paistinpannulla ja ruskista broileri molemmin puolin. Lisää pannulle valkosipuli, kanaliemi, viinietikka, fariinisokeri ja soijakastike. Kuumenna broileria liemellä valellen, kunnes liemi sakenee ja karamellisoituu. (Ripottele pinnalle seesaminsiemeniä).

4. Keitä riisi pakkauksen ohjeen mukaan. Hienonna sipulit, leikkaa porkkanat ja paprika suikaleiksi. Kuullota kasviksia pannulla öljyssä 3 minuuttia. Valuta riisi ja sekoita joukkoon kuumat kasvikset. Mausta ripauksella suolaa ja mustapippuria.

5. Tarjoa hapanimelä broileri vihannesriisin kera.

Vinkki! Käytä koipipalat ja keitinliemi broileriminestroneen.

Katso myös: Litistetty broileri

Katso myös Kotiliesi.fi: Mozzarella-kanapannu

X