Reseptit

Hedelmä-mantelipuuro

Maitoon keitetty hedelmä-mantelipuuro maistuu pehmeän täyteläiseltä, ja siitä saa myös hyvän annoksen proteiinia sekä kalsiumia.

Teksti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Laura Riihelä

Valmistusaika

alle 30 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

2

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Hedelmä-mantelipuuro

  • 5 dl mantelimaitoa (muutkin maidot käyvät)
  • 2 dl kaurahiutaleita
  • 1-2 kotimaista omenaa
  • 3 luumua
  • 1/2 tl suolaa

Pinnalle

  • rouhittuja manteleita
  • kanelia
  • (hunajaa)

Valmistusohje

Hedelmä-mantelipuuro tehdään helposti näin:

1. Leikkaa omenat ja luumut pieniksi kuutioiksi. Kotimaisia omenoita ei välttämättä tarvitse kuoria.

2. Kuumenna maito kiehuvaksi, lisää hiutaleet. Anna puuron hautua 5 minuuttia välillä sekoitellen. Lisää puuroon suurin osa hedelmäkuutioista. Mausta suolalla.

3. Annostele hedelmä-mantelipuuro lautasille. Lisää pinnalle rouhittuja manteleita, kanelia ja loput hedelmäpalat.

Katso myös: Appelsiini-manteli-kaurapuuro

Katso myös Kotiliesi.fi: Hedelmäinen riisipuuro

X