Reseptit

Helppo marja-marenkikakku

21.5.2019 Teksti: Teresa Välimäki Kuvat: Tommi Tuomi / Otavamedia

Kaupalliset yhteistyöt

Suosittelemme

Valmistusaika

alle 30 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

10

Arvostelu

Helppo ja herkullinen marenkikakku syntyy valmiista marenkilevyistä. Gluteeniton kakku sopii hyvin keväiseen juhlapöytään.

Ainekset

Marja-marenkikakku:

1 pkt (2 kpl) valmiita marenkilevyjä
4 dl vispikermaa
200 g mansikanmakuista rahkaa
1 dl tomusokeria
2 tl vaniljasokeria
2 dl vadelma-curdia eli -tahnaa (tai vadelmahilloa)
250 g tuoreita vadelmia

Koristeluun:

syötäviä kukkia

Valmistusohje

1. Vatkaa vispikerma vaahdoksi.

2. Sekoita mansikkarahkanjoukkoon tomu- ja vaniljasokeri.

3. Yhdistä rahka ja kermavaahto tasaiseksi seokseksi.

4. Levitä vadelma-curd toiselle marenkilevylle ja lusikoi päälle noin puolet rahka-kermavaahdosta. Lisää pinnalle puolet vadelmista.

5. Nosta päälle toinen marenkilevy ja lusikoi sen päälle loput rahka-kermavaahdosta sekä loput vadelmat.

6. Koristele syötävillä kukilla.

Julkaistu aiemmin

seura

Luetuimmat

Lue myös

Suosittelemme