Reseptit

Helppo marja-marenkikakku

Helppo ja herkullinen marenkikakku syntyy valmiista marenkilevyistä. Gluteeniton kakku sopii hyvin keväiseen juhlapöytään.

Teksti:
Teresa Välimäki
Kuvat:
Tommi Tuomi / Otavamedia

Syötävät kukat viimeistelevät marenkikakun. Esimerkiksi sarviorvokit, apila ja ruusu soveltuvat syötäviksi.

Valmistusaika

alle 30 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

10

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Marja-marenkikakku:

  • 1 pkt (2 kpl) valmiita marenkilevyjä
  • 4 dl vispikermaa
  • 200 g mansikanmakuista rahkaa
  • 1 dl tomusokeria
  • 2 tl vaniljasokeria
  • 2 dl vadelma-curdia eli -tahnaa (tai vadelmahilloa)
  • 250 g tuoreita vadelmia

Koristeluun:

  • syötäviä kukkia

Valmistusohje

Marja-marenkikakku valmistuu näin helposti:

1. Vatkaa vispikerma vaahdoksi.

2. Sekoita mansikkarahkanjoukkoon tomu- ja vaniljasokeri.

3. Yhdistä rahka ja kermavaahto tasaiseksi seokseksi.

4. Levitä vadelma-curd toiselle marenkilevylle ja lusikoi päälle noin puolet rahka-kermavaahdosta. Lisää pinnalle puolet vadelmista.

5. Nosta päälle toinen marenkilevy ja lusikoi sen päälle loput rahka-kermavaahdosta sekä loput vadelmat.

6. Koristele marja-marenkikakku syötävillä kukilla.

Saatat pitää myös helposta mansikakakusta.

Lue myös: Näin syntyy täydellinen marenki

Katso myös Kotiliesi.fi: Tee italialaista marenkia ammattilaisen vinkein

X