Reseptit

Herne-mustajuurikeitto

Hurmaava herne-mustajuurikeitto on juhlava alkuruoka. Se on viimeistelty kuohuviinillä juuri ennen tarjoamista. Tarjoa keiton kanssa sämpylöitä tai sämpylätaikinasta tehtyjä leipätikkuja.

Teksti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Laura Riihelä

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

6

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Herne-mustajuurikeitto

  • 1 purjoa
  • 1 pss (300 g) mustajuurta
  • 1-2 jauhoista perunaa
  • 2 rkl voita
  • 1 l kasvislientä
  • 3 pss (à 200 g) pakasteherneitä
  • 2 dl kuohukermaa
  • n.1 tl suolaa
  • 3 rkl minttua tai basilikaa hienonnettuna
  • 2 dl kuohuviiniä

Valmistusohje

Herne-mustajuurikeitto tehdään helposti näin:

1. Silppua purjon valkoinen osa. Kuori ja palottele mustajuuret ja peruna(t). Kuullota kasviksia hetki voissa kattilassa. Lisää kasvisliemi ja keitä 15 minuuttia.

2. Lisää herneet ja keitä edelleen noin 5 minuuttia. Soseuta keitto sauvasekoittimella. Lisää kerma ja suolaa. Kuumenna keitto kiehuvaksi.

3. Viimeistele herne-mustajuurikeitto ennen tarjoilua hienonnetulla mintulla tai basilikalla sekä kuohuviinillä.

Vinkki! Tarjoa keiton kanssa sämpylöitä tai sämpylätaikinasta tehtyjä leipätikkuja.

Katso myös: Kylmä hernekeitto

Katso myös Kotiliesi.fi: Samppanjahernekeitto

X