Herne-mustajuurikeitto
Hurmaava herne-mustajuurikeitto on juhlava alkuruoka. Se on viimeistelty kuohuviinillä juuri ennen tarjoamista. Tarjoa keiton kanssa sämpylöitä tai sämpylätaikinasta tehtyjä leipätikkuja.
Ainekset
Herne-mustajuurikeitto
- 1 purjoa
- 1 pss (300 g) mustajuurta
- 1-2 jauhoista perunaa
- 2 rkl voita
- 1 l kasvislientä
- 3 pss (à 200 g) pakasteherneitä
- 2 dl kuohukermaa
- n.1 tl suolaa
- 3 rkl minttua tai basilikaa hienonnettuna
- 2 dl kuohuviiniä
Valmistusohje
Herne-mustajuurikeitto tehdään helposti näin:
1. Silppua purjon valkoinen osa. Kuori ja palottele mustajuuret ja peruna(t). Kuullota kasviksia hetki voissa kattilassa. Lisää kasvisliemi ja keitä 15 minuuttia.
2. Lisää herneet ja keitä edelleen noin 5 minuuttia. Soseuta keitto sauvasekoittimella. Lisää kerma ja suolaa. Kuumenna keitto kiehuvaksi.
3. Viimeistele herne-mustajuurikeitto ennen tarjoilua hienonnetulla mintulla tai basilikalla sekä kuohuviinillä.
Vinkki! Tarjoa keiton kanssa sämpylöitä tai sämpylätaikinasta tehtyjä leipätikkuja.
Katso myös: Kylmä hernekeitto
Katso myös Kotiliesi.fi: Samppanjahernekeitto
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous