Reseptit

Hernehummustortillat

Hernehummustortillat kootaan pehmeästä hernetahnasta ja grillatuista kasviksista. Hernetahna antaa tortilloille makua ja mehevyyttä. Jos hummusta jää yli, käytä se esimerkiksi keitettyjen kasvisten ja kalan lisukkeena.

Teksti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Laura Riihelä

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Hernehummus

  • 1 pss (200 g) pakasteherneitä
  • 1 prk (230 g) kikherneitä
  • 1-2 valkosipulinkynttä
  • 1/2-1 sitruunan mehu
  • 2 rkl tahinia eli seesamitahnaa
  • 2 rkl rypsiöljyä
  • 1/2 tl juustokuminaa
  • 1/2-1 tl suolaa
  • 1/4 tl mustapippuria

Lisäksi

  • 4 (porkkana)tortillaa
  • 1/2-1 munakoiso
  • 1/2-1 kesäkurpitsa
  • 1 rkl öljyä
  • 1 punasipuli
  • 8 minitomaattia
  • 1/4 tl mustapippuria
  • korianteria

Valmistusohje

Hernehummustorillat tehdään helposti näin:

1. Sulata herneet. Huuhdo kikherneet siivilässä. Kuori valkosipulinkynnet, purista mehu sitruunasta.

2. Laita kaikki hummuksen ainekset tehosekoittimeen tai monitoimikoneeseen ja jauha seos tahnaksi. Lisää vähän vettä, jos seos on liian jähmeää.

3. Viipaloi munakoiso ja kesäkurpitsa, suikaloi sipuli ja puolita tomaatit. Sivele munakoiso- ja kesäkurpitsaviipaleet öljyllä ja paahda niitä parilapannulla tai uunissa (200 astetta, 20 minuuttia).

4. Lämmitä tortillat pakkauksen ohjeen mukaan. Lisää päälle reilusti hummusta sekä kasvikset. Rouhaise päälle mustapippuria. Viimeiste annokset hienonnetulla korianterilla. Tarjoa hernehummustortillat joko avonaisina tai kääräise ne rullalle.

Katso myös: Helppo hernehummus

Katso myös Kotiliesi.fi: Herne-avokadolevite

X