Hernehummus
Reseptit

Helppo hernehummus

Tämä kesäisen vihreä hernehummus valmistuu käden käänteessä tehosekoittimella tai monitoimikoneella.
Teksti: Taina Salovaara Kuvat: Paula Kukkonen/Otavamedia

Valmistusaika

alle 30 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

0

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 2 pussia pakasteherneitä
  • 1 dl turkkilaista jogurttia
  • 2–3 rkl tahinia eli seesamitahnaa
  • 1 valkosipulinkynsi
  • 2 rkl oliiviöljyä
  • 1/2–1 sitruunan mehu
  • 2 tl hunajaa
  • 11/2 tl jeeraa eli juustokuminaa
  • 1 tl suolaa

Pinnalle

  • mustapippuria
  • silputtua minttua ja tilliä

Valmistusohje

Hernehummus valmistuu näin helposti:

1. Ota herneet pakasteesta sulamaan. Hienonna sulatetut herneet tehosekoittimessa tai monitoimikoneessa.

2. Lisää jogurtti, seesamitahna, valkosipulinkynsi ja oliiviöljy ja jauha seos koneella sileäksi tahnaksi.

3. Mausta tahna sitruunamehulla, hunajalla, jeeralla ja suolalla. Kaada tarjoilukulhoon. Rouhaise päälle mustapippuria ja silppua pinnalle minttua ja tilliä. Nauti hernehummus esimerkiksi paistettujen ahvenfileiden kanssa, dippikastikkeena tai tuoreen leivän päällä.

Herkutellaan hummuksella!

875663-linssihummus.jpg

Linssihummus

727276-porkkanahummus.jpg

Porkkanahummus

962041-vihrea-hummus.jpg

Vihreä hummus maistuu pitakolmioiden kanssa

Kotiliesi.fi: Mustapapu-hummus

X