
Helppo hernehummus
Tämä kesäisen vihreä hernehummus valmistuu käden käänteessä tehosekoittimella tai monitoimikoneella.
Ainekset
- 2 pussia pakasteherneitä
- 1 dl turkkilaista jogurttia
- 2–3 rkl tahinia eli seesamitahnaa
- 1 valkosipulinkynsi
- 2 rkl oliiviöljyä
- 1/2–1 sitruunan mehu
- 2 tl hunajaa
- 11/2 tl jeeraa eli juustokuminaa
- 1 tl suolaa
Pinnalle
- mustapippuria
- silputtua minttua ja tilliä
Valmistusohje
Hernehummus valmistuu näin helposti:
1. Ota herneet pakasteesta sulamaan. Hienonna sulatetut herneet tehosekoittimessa tai monitoimikoneessa.
2. Lisää jogurtti, seesamitahna, valkosipulinkynsi ja oliiviöljy ja jauha seos koneella sileäksi tahnaksi.
3. Mausta tahna sitruunamehulla, hunajalla, jeeralla ja suolalla. Kaada tarjoilukulhoon. Rouhaise päälle mustapippuria ja silppua pinnalle minttua ja tilliä. Nauti hernehummus esimerkiksi paistettujen ahvenfileiden kanssa, dippikastikkeena tai tuoreen leivän päällä.
Herkutellaan hummuksella!
Kotiliesi.fi: Mustapapu-hummus
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous