Reseptit

Herukka-mozzarellasalaatti

Herukka-mozzarellasalaatti yhdistää ihanalla tavalla makeankirpeää ja pehmeän täyteläistä. Tästä ei kesäinen salaatti parane!

Teksti:
Maija Silvennoinen
Kuvat:
Hanne Manelius

Valmistusaika

alle 30 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Herukka-mozzarellasalaatti

  • 1 pieni kesäkurpitsa
  • 2 dl punaherukoita
  • 1 rkl hunajaa
  • 1/2 dl öljyä
  • 10 lehteä basilikaa
  • 250 g pehmeää mozzarellajuustoa
  • 1 kerä jääsalaattia
  • 3 rkl kurpitsansiemeniä
  • 2 dl herukoita

Valmistusohje

Herukka-mozzarellasalaatti tehdään helposti näin:

1. Paloittele kesäkurpitsa. Survo hieman punaherukoita ja sekoita joukkoon hunaja sekä öljy. Revi basilikan lehdet joukkoon ja jätä hetkeksi marinoitumaan huoneenlämpöön. Revi mozzarella sekä salaatti.

2. Laita ainekset kerroksittain vadille ja ripottele pinnalle kurpitsansiemenet ja herukat.

Katso myös: Helppo lohisalaatti ja herukkavinegrette

Katso myös Kotiliesi.fi: Marinoitu tomaatti-mozzarellasalaatti

X