
Helppo lohisalaatti ja herukkavinegrette
Tämä lohisalaatti viimeistellään avokadoöljy- ja balsamiviinietikkapohjaisella herukkavinegrettellä. Kun sekoitat salaatin kastiketta, ei haittaa jos herukat hieman hajoavat. Herukat ovat pohjolan supermarjoja. Ne sisältävät runsaasti vitamiineja ja maistuvat raikkaan happoisilta.
Kun marjasesonki on kuumimmillaan, kannatta osa sadosta sujauttaa myös salaatin joukkoon. Pirteät punaherukat ja lohi muodostavat kielenvievän makuparin. Mahtavan helppo arkiruoka!
Ainekset
Salaattiin:
- 500 g lohifileetä
- ripaus suolaa
- 1 kesäkurpitsa
- 1–2 kerää rapeita salaatteja
- nippu kesäsipulia
Herukkavinegrette:
- 2 dl herukoita (puna-, valko- tai mustaherukoita)
- 3 rkl timjamia hienonnettuna
- 3 rkl avokadoöljyä
- 2 rkl balsamiviinietikkaa
- ripaukset suolaa ja mustapippuria
Viimeistelyyn:
- parmesaanilastuja
Valmistusohje
1. Sekoita kastikkeen ainekset keskenään pienessä kulhossa. Jätä maustumaan.
2. Mausta lohen pinta kevyesti suolalla. Grillaa tai paista lohipala kypsäksi.
3 Viipaloi kesäkurpitsa noin sentin paksuiksi viipaleiksi. Grillaa kesäkurpitsaviipaleet
napakan kypsiksi.
4. Revi salaatti haarukkapaloiksi ja hienonna kesäsipuli.
5. Paloittele kypsä lohi käsin rouheiksi paloiksi.
6. Kokoa lautasille tai vadille salaatteja ja lisää päälle kesäkurpitsaa ja lohta. Ripottele päälle kesäsipuli ja viimeistele kastikkeella.
Lohi sopii monenlaisiin salaatteihin:
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous