Reseptit

Helppo lohisalaatti ja herukkavinegrette

Tämä lohisalaatti viimeistellään avokadoöljy- ja balsamiviinietikkapohjaisella herukkavinegrettellä. Kun sekoitat salaatin kastiketta, ei haittaa jos herukat hieman hajoavat. Herukat ovat pohjolan supermarjoja. Ne sisältävät runsaasti vitamiineja ja maistuvat raikkaan happoisilta.

Teksti:
Teresa Välimäki
Kuvat:
Jarmo Wright/Otavamedia

Kun marjasesonki on kuumimmillaan, kannatta osa sadosta sujauttaa myös salaatin joukkoon. Pirteät punaherukat ja lohi muodostavat kielenvievän makuparin. Mahtavan helppo arkiruoka!

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Salaattiin:

  • 500 g lohifileetä
  • ripaus suolaa
  • 1 kesäkurpitsa
  • 1–2 kerää rapeita salaatteja
  • nippu kesäsipulia

Herukkavinegrette:

  • 2 dl herukoita (puna-, valko- tai mustaherukoita)
  • 3 rkl timjamia hienonnettuna
  • 3 rkl avokadoöljyä
  • 2 rkl balsamiviinietikkaa
  • ripaukset suolaa ja mustapippuria

Viimeistelyyn:

  • parmesaanilastuja

Valmistusohje

1. Sekoita kastikkeen ainekset keskenään pienessä kulhossa. Jätä maustumaan.

2. Mausta lohen pinta kevyesti suolalla. Grillaa tai paista lohipala kypsäksi.

3 Viipaloi kesäkurpitsa noin sentin paksuiksi viipaleiksi. Grillaa kesäkurpitsaviipaleet
napakan kypsiksi.

4. Revi salaatti haarukkapaloiksi ja hienonna kesäsipuli.

5. Paloittele kypsä lohi käsin rouheiksi paloiksi.

6. Kokoa lautasille tai vadille salaatteja ja lisää päälle kesäkurpitsaa ja lohta. Ripottele päälle kesäsipuli ja viimeistele kastikkeella.

Lohi sopii monenlaisiin salaatteihin:

983936-paistettualohta_kikhernesalaattia.jpg

Paistettua lohta ja omena-kikhernesalaatti

marja-avokadosalaatti

Marja-avokadosalaatti

Kukkakaalia_ja_lohta

Sitruunamarinoitua kukkakaalisalaattia ja lohta

Kotiliesi.fi: Lohi-papusalaatti

X