Iloiset kalapuikot
Tarjoa kalapuikkojen kanssa sitruunalla ja tillillä maustettua kermaviilikastiketta, luomubasmatiriisiä ja kirsikkatomaatti-mozzarellasalaattia.
Ainekset
- noin 600 g kotimaista villikuhaa tai luomulohta fileinä
- 6 palaa Koulunäkki-näkkileipää (luomu)
- 2 dl vehnäjauhoja
- Herbamare-suolaa
- 3 kananmunaa
- voita paistamiseen
- mustapippuria
Valmistusohje
1. Siisti kalafileet ja tarkista, ettei niissä ole ruotoja. Leikkaa fileet samankokoisiksi paloiksi.
2. Hierrä näkkileivät morttelissa mahdollisimman hienoksi jauhoksi. Kaada vehnäjauhot lautaselle ja mausta Herbamarella. Muista että sekä näkkileivässä että voissa on jo suolaa.
3. Riko kananmunat syvälle lautaselle ja vatkaa ne rikki.
4. Kääntele kalapalat ensin vehnäjauhoissa, uita sitten kananmunassa ja kuorruta lopuksi näkkileipärouheessa.
5. Paista kalapuikot runsaassa luomuvoissa paistinpannulla. Mausta Herbamarella ja mustapippurilla.
Kalapuikot ovat koko perheen suosikkiruokaa:
Kommentit
Ai natriumglutamaatti on taas muotia?
Kommentit
Ai natriumglutamaatti on taas muotia?
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous