Reseptit

Iloiset kalapuikot

4.6.2017 Teksti: Taina Salovaara Kuvat: Pekka Holmström

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

4

Arvostelu

Tarjoa kalapuikkojen kanssa sitruunalla ja tillillä maustettua kermaviilikastiketta, luomubasmatiriisiä ja kirsikkatomaatti-mozzarellasalaattia.

Ainekset

noin 600 g kotimaista villikuhaa tai luomulohta fileinä
6 palaa Koulunäkki-näkkileipää (luomu)
2 dl vehnäjauhoja
Herbamare-suolaa
3 kananmunaa
voita paistamiseen
mustapippuria

Valmistusohje

1. Siisti kalafileet ja tarkista, ettei niissä ole ruotoja. Leikkaa fileet samankokoisiksi paloiksi.

2. Hierrä näkkileivät morttelissa mahdollisimman hienoksi jauhoksi. Kaada vehnäjauhot lautaselle ja mausta Herbamarella. Muista että sekä näkkileivässä että voissa on jo suolaa.

3. Riko kananmunat syvälle lautaselle ja vatkaa ne rikki.

4. Kääntele kalapalat ensin vehnäjauhoissa, uita sitten kananmunassa ja kuorruta lopuksi näkkileipärouheessa.

5. Paista kalapuikot runsaassa luomuvoissa paistinpannulla. Mausta Herbamarella ja mustapippurilla.

Kalapuikot ovat koko perheen suosikkiruokaa:

kalapuikot ja pinaatti-perunamuusii

Kalapuikot ja perunasose

kalapuikot

Kotitekoiset kalapuikot

kalapuikot ja tartarkastike

Kalapuikot ja tartarkastike

Kotiliesi.fi: Corn flakes turska ja korianteriaioli

Kommentit (1)

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Suosittelemme