intialainen sienicurry
Reseptit

Intialainen sienicurry

Intialainen ruoka on monen suosikki ja sen tekeminen kotikeittössäkin on helppoa. Täyteläisen kastikkeen salaisuus on kerma, voi ja cashewpähkinät. Herkkusienten sijaan kastikkeeseen voi upottaa myös paloiteltua tofua tai kaurapalaa.
Teksti: Matleena Lahti Kuvat: Tommi Tuomi

Valmistusaika

alle 30 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Intialainen sienicurry:

  • 200 g herkkusieniä
  • 1 sipuli
  • 3 valkosipulinkynttä
  • 2 rkl voita
  • 2 rkl tomaattipyreetä
  • 1 tl kanelia
  • 1/2 tl kurkumaa
  • 1/2 tl kardemummaa
  • 2 dl tomaattimurskaa
  • 2 dl kermaa
  • 1 dl cashewpähkinöitä
  • 2 rkl voita
  • 1 tl suolaa
  • ripaus sokeria
  • (punaista chiliä)

Lisäksi:

  • 1 dl cashewpähkinöitä
  • 2 dl tuoretta korianteria

Valmistusohje

Intialainen sienicurry valmistuu näin helposti:

1. Puhdista sienet ja pariloi tai paista ne kuumalla pannulla.

2. Hienonna sipulit ja kuullota ne pannulla voissa. Lisää joukkoon pyree ja mausteet, ja jatka kuullottamista. Lisää loput ainekset sekä sienet. Kiehauta ja anna hautua hetki. Tarkista maku ja tarjoile intialainen sienicurry keitetyn riisin kera.

Katso myös: Innostu intialaisesta ruoasta – katso parhaat reseptit

Lue myös Kotiliesi.fi: Intialainen curry syntyy niin kanasta kuin kasviksistakin 

X