Reseptit

Intialaiset lammasvartaat

Lammasvartaat tarjotaan pöytään jogurttikastikkeen ja kukkakaalin kanssa. Vartaisiin lisättävä mausteseos tuo ruokapöytääsi ripauksen intialaista keittiötä.
Teksti: Taina Salovaara Kuvat: Sampo Korhonen/Otavamedia

Valmistusaika

yli 2h

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

0

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 2 karitsan paahtopaistia
  • 1/2 dl maustamatonta jogurttia
  • 2 rkl öljyä
  • 2 rkl sitruunamehua
  • 2–3 tl intialaista mausteseosta (esim. Meira)
  • hiutalesuolaa

Valmistusohje

Paahdettu kukkakaali ja jogurttikastike maistuvat intialaisten lammasvartaiden kaverina.

1. Leikkaa liha isohkoiksi kuutioiksi. Sekoita öljy, sitruunamehu ja mausteseos jogurttiin. Sekoita marinadi lihapaloihin. Anna maustua vähintään 3 tuntia. Pyyhi lihapalat puhtaiksi, pujota liotettuihin puuvartaisiin. Grillaa nopeasti hyvällä lämmöllä. Karitsan liha saa jäädä sisältä punertavaksi.

2. Mausta vartaat hiutalesuolalla. Tarjoa lisänä jogurttikastiketta ja grillattua kukkakaalia.

Katso myös:

Grillattu inkiväärilammas, Ruoka.fi

Karitsan paahtopaisti ja minttupesto, Ruoka.fi

Karitsanpihvit, Kotiliesi.fi

X