Jauhelihapihvit ja pasta
Arkiruokien klassikoihin lukeutuvat jauhelihapihvit maistuvat loistavasti pastan kera. Tee ateriasta hitusen terveellisempi valitsemalla tummaa ja proteeinipitoista pastaa tavallisen sijasta.
Ainekset
- 400 g paistijauhelihaa
- 1 tlk (50/35 g) kapriksia
- suolaa
- rouhittua mustapippuria
Lisäksi
- 250 g tummaa proteiinipitoista pastaa
- vettä, suolaa
- 4 lehtisellerinvartta
- 4 rkl pinjansiemeniä
- öljyä
- 250 g kirsikkatomaatteja
- 1 ruukku basilikaa
- pari kourallista rucolaa
Valmistusohje
Kuntoilijan ohjenuoraksi sopii lautasmalli, jonka mukaan puolet lautasesta täytetään kasviksilla, neljännes lihalla, kalalla tai linnunlihalla ja neljännes täysjyväpastalla, -riisillä tai perunalla.
1. Sekoita jauhelihan joukkoon valutetut kaprikset. Mausta maun mukaan suolalla ja mustapippurilla. Muotoile jauhelihasta neljä pihviä.
2. Keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaan napakan kypsäksi, al dente. Huuhdo ja suikaloi lehtisellerinvarret ja lisää ne pariksi minuutiksi pastan joukkoon kypsymään. Valuta pasta.
3. Kuumenna paistinpannu, lisää pinjansiemenet ja paahda ne vaaleanruskeiksi. Siirrä syrjään. Kuumenna öljy pannussa. Lisää halkaistut kirsikkatomaatit sekä basilikanlehdet ja paista niitä hetki. Ota ne pannulta ja sekoita keitetyn pastan joukkoon. Pane jauhelihapihvit pannuun ja paista ne molemmilta puolilta kauniin värisiksi ja sisältä kypsiksi.
4. Annostele huuhdottu ja kuivattu rucola, pasta ja pihvit tarjolle. Ripottele pinjansiemenet päälle.
Katso myös:
Jauheliha-papupihvit ja juures-papukastike, Ruoka.fi
Grillatut jauhelihavartaat ja mausteinen tomaattikastike bulgarialaisittain, Ruoka.fi
Jauheliha-punajuurilaatikko, Kotiliesi.fi
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous