Reseptit

Jogurttipannacotta ja mustapippuriananas

Teksti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Jukka Pakarinen

Valmistusaika

yli 2h

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Jogurttipannacotta

  • 2 1/2 dl maitoa
  • 1 dl turkkilaista jogurttia
  • reilu ½ dl sokeria
  • 1½ kpl liivatelehteä

Mustapippuri-ananas

  • 1 tuore ananas
  • reilu ¼ dl sokeria
  • 3 dl vettä
  • vastarouhittua mustapippuria

Valmistusohje

Jogurttipannacotta ja mustapippuriananas valmistuvat näin helposti:

Pannacotta tarjoillaan tuoreen ananaksen kanssa ja maustetaan vastarouhitulla mustapippurilla.

1. Pane liivatelehdet pehmenemään kylmään veteen.

2. Kuumenna maito ja sokeri. Lisää kuivaksi puserretut liivatelehdet. Anna seoksen jäähtyä jonkin aikaa. Lisää jogurtti ja sekoita sauvasekoittimella. Jaa pannacottaseos laseihin ja anna jähmettyä jääkaapissa 4 tuntia.

3. Kuori ananas, poista puumainen ydin ja leikkaa hedelmäliha kuutioiksi. Keitä liemi sokerista ja vedestä. Rouhi sekaan mustapippuria. Lisää ananaskuutiot, kiehauta ja anna jäähtyä. Siivilöi maustunut ananas liemestä. Koristele ja viimeistele jogurttipannacotta ananaspaloilla.

Ohje: Kokki ja keittiömestari Mika Palonen

Saatat pitää myös omena-kookospannacotasta, kinuskipannacotasta tai kermalikööri-pannacotasta.

Katso myös Kotiliesi.fi: Italialaiset jälkiruoat – kurkkaa ihanimmat herkkuohjeet tiramisusta semifreddoon

X