Reseptit

Kaalipaistos

Kaalipaistos tehdään varhaiskaalista ja muista kesäkasviksista. Se sopii lounaaksi sellaisenaan, mutta myös lisukkeeksi esimerkiksi jauhelihapihveille. Kätevintä ja käryttömintä on pais­taa kasvikset ulkona muurinpohjapannulla tai grillin parilalevyllä.

Teksti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Laura Riihelä

Valmistusaika

alle 30 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Kaalipaistos

  • 1 pieni varhaiskaali
  • 2 nippusipulia
  • 2 nippuporkkanaa
  • 1 dl sokeriherneitä (riivittyjä)
  • 1 rkl rypsiöljyä
  • 2 tl siirappia
  • 2 tl soijakastiketta
  • 1/2 tl suolaa
  • 2 rkl manteleita tai pähkinöitä

Valmistusohje

Kaalipaistos tehdään helposti näin:

1. Suikaloi kaali. Hienonna sipulit varsineen. Kuori ja suikaloi porkkanat. Riivi herneet paloista. 

2. Kuumenna puolet öljystä isolla pastinpannulla tai muurinpohjapannulla. Paista ensin kaalisuikaleet juuri ja juuri pehmeiksi. Siirrä kaali hetkeksi pois pannulta.

3. Lisää pannulle loput öljystä, hienonnettu sipuli, porkkanasuikaleet ja herneet. Paista sekoitellen viitisen minuuttia. Lisää sekaan kaalit, ja mausta paistos siirapilla, soijakastikkeella ja ripauksella suolaa. Viimeistele kaalipaistos hienonnetuilla manteleilla tai pähkinöillä.

Katso myös: Punjabilainen kaali paistetun juuston kera

Katso myös Kotiliesi.fi: Varhaiskaalipata

X