Kaalipaistos
Kaalipaistos tehdään varhaiskaalista ja muista kesäkasviksista. Se sopii lounaaksi sellaisenaan, mutta myös lisukkeeksi esimerkiksi jauhelihapihveille. Kätevintä ja käryttömintä on paistaa kasvikset ulkona muurinpohjapannulla tai grillin parilalevyllä.
Ainekset
Kaalipaistos
- 1 pieni varhaiskaali
- 2 nippusipulia
- 2 nippuporkkanaa
- 1 dl sokeriherneitä (riivittyjä)
- 1 rkl rypsiöljyä
- 2 tl siirappia
- 2 tl soijakastiketta
- 1/2 tl suolaa
- 2 rkl manteleita tai pähkinöitä
Valmistusohje
Kaalipaistos tehdään helposti näin:
1. Suikaloi kaali. Hienonna sipulit varsineen. Kuori ja suikaloi porkkanat. Riivi herneet paloista.
2. Kuumenna puolet öljystä isolla pastinpannulla tai muurinpohjapannulla. Paista ensin kaalisuikaleet juuri ja juuri pehmeiksi. Siirrä kaali hetkeksi pois pannulta.
3. Lisää pannulle loput öljystä, hienonnettu sipuli, porkkanasuikaleet ja herneet. Paista sekoitellen viitisen minuuttia. Lisää sekaan kaalit, ja mausta paistos siirapilla, soijakastikkeella ja ripauksella suolaa. Viimeistele kaalipaistos hienonnetuilla manteleilla tai pähkinöillä.
Katso myös: Punjabilainen kaali paistetun juuston kera
Katso myös Kotiliesi.fi: Varhaiskaalipata
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous