kääräisty mansikkakakku
Mansikat kuuluvat kesään – mitäpä jos tekisit suussasulavan mansikkakakun kääretorttupaloista?
Reseptit

Kääräisty mansikkakakku

Tämä mansikkakakku kootaan kääretorttu­paloista ja viimeistellään tuoreilla, makeilla mansikoilla.
Teksti: teresa Välimäki Kuvat: vesa tyni

Valmistusaika

yli 60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

8

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

pohja

  • 4 kananmunaa
  • 1 1/2 dl sokeria
  • 1 dl vehnäjauhoja
  • 3/4 dl perunajauhoja
  • 1 tl leivinjauhetta

täyte

  • 2 dl mansikkahilloa

pinnalle

  • 2 prk sitruunarahkaa
  • 1 l tuoreita mansikoita
  • 100 g tummaa suklaata rouhittuna

koristeluun

  • koivun- tai mintunlehtiä
  • kuivattuja laventelin kukkia

Valmistusohje

1. Vatkaa kananmunat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää seos pienissä erissä nopeasti muna-sokerivaahtoon. Kaada taikina leivinpaperilla peitetylle uunipellille. Paista 200-asteisessa uunissa noin kahdeksan minuuttia tai kunnes taikinalevy on kypsä ja kimmoisa myös keskeltä.

2. Laita pöydälle toinen leivinpaperi ja ripottele sille tasaisesti hienoa sokeria. Kumoa taikinalevy sokeroidun paperin päälle. Anna jäähtyä ja poista pohjaleivinpaperi.

3. Levitä hillo levylle ja kääri levy pitkältä sivulta alkaen paperin avulla napakalle rullalle. Kääri rulla paperiin ja nosta hetkeksi jääkaappiin.

4. Leikkaa jäähtynyt kääretorttu kahdeksaksi tasakokoiseksi palaksi. Nosta neljä palaa kakkuvadille leikkuupinta ylöspäin. Levitä päälle purkki sitruunarahkaa ja ripottele päälle puolitettuja mansikoita sekä suklaarouhetta. Nosta päälle loput torttupalat ja levitä pinnalle toinen purkki sitruunarahkaa. Koristele mansikoilla, suklaarouheella, mintun tai koivunlehdillä ja laventelilla. Tarjoile heti.

Vinkki! Kakkua varten voi kääretortun valmistaa hyvissä ajoin valmiiksi jääkaappiin. Kokoa kakku hetkeä ennen tarjoilua.

Mansikkakakku kuuluu kesään:

X