Reseptit

Kalastajan perunat

Voit tehdä kalastajan perunat myös pakastetuista perunaviipaleista. Tarjoa esimerkiksi lohen kera.
Teksti: Taina Salovaara Kuvat: Mirva Kakko

Valmistusaika

yli 60 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

6

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • noin 1 kg perunoita
  • 2 sipulia
  • 1/2 dl öljyä
  • 1 nippu tilliä
  • 2-3 laakerinlehteä
  • 1 tl suolaa
  • 1/4 tl valkopippuria myllystä
  • noin 3 dl kalalientä
  • voinokareita

Valmistusohje

1. Kuori ja viipaloi perunat ohuiksi viipaleiksi. Leikkaa sipulit suikaleiksi. Silppua tilli.

2. Paista perunat öljyssä isolla pannulla muutamassa erässä vaaleanruskeiksi. Kuullota sipulit pannulla öljyssä.

3. Lado perunat, sipulit, laakerinlehdet ja tillisilppu kerroksittain uunivuokaan. Mausta kerrokset suolalla ja pippurilla.

4. Kaada päälle kalaliemi ja lisää vuoan pinnalle voinokareita. Kypsennä perunoita 200-asteisessa uunissa noin 45 minuuttia.

Perunasta teet kivat lisukkeet:

Tomaatti_perunagratini

Peruna-tomaattigratiini

juures-perunakakku

Juures-perunakakku

perunapaistos

Perunapaistos

Kotiliesi.fi: Perunagratiini

X