Tomaatti_perunagratini
Taio tähteistä herkkua ja vähennä samalla hävikkiä. Niin säästät sekä lompakkoa että ympäristöä.
Reseptit

Peruna-tomaattigratiini

Maukas ja keveä gratiini syntyy perunasta, tomaatista ja pinaatista.
Teksti: Teresa Välimäki Kuvat: Ari Heinonen/Otavamedia

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 2 rkl oliiviöljyä
  • 600 g keitettyjä perunoita viipaleina
  • 100 g tuoretta pinaattia
  • 0,5 dl hienonnettua ruohosipulia
  • 0,5 dl hienonnettua persiljaa
  • 500 g pihvitomaatteja kuutioina
  • 1–1,5 dl raastettua parmesaanijuustoa
  • 6 kananmunaa
  • suolaa ja mustapippuria

Valmistusohje

1. Kuumenna öljy paistinpannulla ja paista perunaviipaleita niin, että ne saavat hiukan väriä. Lisää pinaatti ja paistavielä hetki. Mausta suolalla ja mustapippurilla.

2. Lado uunivuokaan kerroksittain perunaa ja pinaattia, hienonnettuja yrttejä, tomaattikuutioita ja parmesaania.

3. Vatkaa kananmunien rakennerikki kulhossa, mausta suolallaja mustapippurilla. Kaada seos vuokaan.

4. Paista 200-asteisessa uunissa noin 30 minuuttia. Anna vetäytyä folion alla hetki ennen tarjoilua.

Katso myös:
Peruna-lanttugratiini, Ruoka.fi
Juuresgratiini, Ruoka.fi
Simpukka-perunagratiini, Kotiliesi.fi

X