Reseptit

Peruna-tomaattigratiini

22.2.2016 Teksti: Teresa Välimäki Kuvat: Ari Heinonen/Otavamedia

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

4

Arvostelu

Maukas ja keveä gratiini syntyy perunasta, tomaatista ja pinaatista.

Ainekset

2 rkl oliiviöljyä
600 g keitettyjä perunoita viipaleina
100 g tuoretta pinaattia
0,5 dl hienonnettua ruohosipulia
0,5 dl hienonnettua persiljaa
500 g pihvitomaatteja kuutioina
1–1,5 dl raastettua parmesaanijuustoa
6 kananmunaa
suolaa ja mustapippuria

Valmistusohje

1. Kuumenna öljy paistinpannulla ja paista perunaviipaleita niin, että ne saavat hiukan väriä. Lisää pinaatti ja paistavielä hetki. Mausta suolalla ja mustapippurilla.

2. Lado uunivuokaan kerroksittain perunaa ja pinaattia, hienonnettuja yrttejä, tomaattikuutioita ja parmesaania.

3. Vatkaa kananmunien rakennerikki kulhossa, mausta suolallaja mustapippurilla. Kaada seos vuokaan.

4. Paista 200-asteisessa uunissa noin 30 minuuttia. Anna vetäytyä folion alla hetki ennen tarjoilua.

Katso myös:
Peruna-lanttugratiini, Ruoka.fi
Juuresgratiini, Ruoka.fi
Simpukka-perunagratiini, Kotiliesi.fi